Google maakt app tegen telefoonverslaving

by CasaPantalones

Het is misschien een beetje in je eigen voet schieten maar dat weerhield Google er niet van om deze week met een app te komen die telefoonverslaving tegen moet gaan. De app werkt vooralsnog alleen op Pixel- en Android-One telefoons, wanneer en of die überhaupt ook voor iOS beschikbaar gemaakt zal worden is nog niet bekend…

Afgelopen zomer presenteerde Google al de bèta versie hun Digitaal Welzijn-app en is nu dus sinds dinsdag te downloaden in de Play Store. Met de app kunnen gebruikers bijhouden hoeveel tijd ze aan hun smartphone besteden en wat de meestgebruikte apps zijn. Daarnaast registreert de app ook hoe vaak mensen pushmeldingen krijgen, hoe vaak ze op hun telefoon kijken en kunnen ze ook een dagelijks limiet instellen.

De app heeft ook een functie genaamd Bijna Bedtijd die ervoor zorgt dat het scherm na een bepaalde tijd alleen nog maar grijstinten toont. Uit onderzoek is gebleken dat deze kleuren rustiger voor de ogen is en minder afleiden en daarnaast worden meldingen ’s nachts gedempt voor een betere nachtrust.

Naast Google zijn ook andere fabrikanten zoals Apple bezig om overmatig telefoongebruik tegen te gaan. Zo heeft Apple in iOS 12 de functie Schermtijd geïmplementeerd waarmee ook app-limieten kunnen worden ingesteld. De mogelijkheden zijn alleen iets minder uitgebreid dan met de Digitaal Welzijn-app van Google.

Ook interessant

Leave a Comment