Netflix introduceert ”Smart Downloads” en maakt offline kijken makkelijker

by CasaPantalones

Netflix blijft harder gaan dan een komeet. Ze slingeren in een rap tempo de ene na de andere goede serie je beeldscherm op. Daarbij zien ze de absolute noodzaak om te blijven ontwikkelen. Iets waar je als trouwe gebruiker enkel blij van kan worden. De streamingdienst komt nu met de introductie ”Smart Downloads”. Een toffe nieuwe functie die het offline kijken van series vereenvoudigt. Na het bekijken van een aflevering die je gedownload hebt verwijdert de Smart Downloads deze direct. Het wordt nog beter: de volgende aflevering wordt vervolgens direct voor je gedownload.

Netflix ‘Smart Downloads’

De lancering betekent vooral goed nieuws voor iPhone– en iPad-eigenaren. Waar Android-gebruikers afgelopen zomer al gebruik konden maken van de functie. De Smart Downloads-functie maakt niet alleen het gebruik van de Netflix-app efficiënter, maar ook eenvoudiger en goedkoper voor mensen die pendelen via plaatsen met dure of gebrekkige internettoegang. Cameron Johnson, directeur van productinnovatie op Netflix, schreef hierover in zijn blog: “We weten hoe vervelend het kan zijn om al je apps te doorlopen en bestanden te verwijderen die je niet langer nodig hebt. We begrijpen ook dat als het gaat om Netflix, hoe sneller je de volgende aflevering kunt zien, hoe beter.”

Vooral mensen in opkomende markten hebben hier dus baat bij. De internetgigant wordt ziet namelijk nog veel terreinwinst in landen waar het netwerk niet toereikend genoeg is. De markt in de VS is nu eenmaal verzadigd, dus om zijn expansie voort te zetten boort Netflix andere markten aan waar internet nogal fragmentarisch een barrière vormt. Zo kwam 83% van alle nieuwe abonnees in het laatste kwartaal niet uit de VS.

Instellen

Zo schakel je de functie ‘Smart Downloads’ in op je iOS-, Android- of Windows 10-apparaat: klik op het pictogram ‘Downloads’ en selecteer ‘Smart Downloads’ in de sectie ‘Mijn downloads’. De Smart Downloads-functie wordt trouwens alleen ingeschakeld wanneer je bent verbonden met Wi-Fi. Je data zal dus nooit worden gebruikt en het heeft geen invloed op de opslag van je apparaat, omdat het altijd de laatst bekeken aflevering verwijdert voordat het volgende wordt gedownload!

Ook interessant

Leave a Comment