WhatsApp ondersteunt videobellen voor groepen

by CasaPantalones

Bellen doe je via WhatsApp, video bellen tegenwoordig ook. Dat laatste kon tot voor kort enkel in één op één situaties. WhatsApp ondersteunt nu echter het videobellen in een groep van maximaal vier personen. Dag Skype!

De functie vandaag voor het groeps-videogesprek wordt vanaf heden uitgerold naar iOS en Android. Een videochat was al langer mogelijk, maar nu kan dat dus met maximaal vier personen tegelijk. Er verschijnt nu een knop die je deelnemers toe laat voegen. Bijkomend voordeel is dat je een groepsgesprek van vier personen direct kunt omzetten in een videochat.

Videobellen met meerdere personen in WhatsApp

WhatsApp zegt dat zijn video-groepsgesprekken volledig versleuteld zijn, net als de gewone chats. Het aftappen van de verbinding en ongemerkt meeluisteren of meekijken zo dus in theorie niet mogelijk zijn. Dat is niet afhankelijk van het type verbinding, het geldt namelijk ook voor een open wifi-verbinding.

De kwaliteit van de chats wordt automatisch aangepast aan de kwaliteit van de verbinding. Op die manier wordt het ook mogelijk om een videogesprek tot stand te brengen met een kwalitatief minder goede verbinding. De ervaring leert echter dat het videosignaal bevriest, net als bij Skype gesprekken, maar dat de audio blijft bestaan. Dit is dus zeker een groot voordeel in vergelijking met Skype waarbij verbinding doodleuk wegviel.

Maximaal 4 personen

De belangrijkste beperking is dat het videobellen voor groepen enkel werkt via iOS of Android. De webversie voor WhatsApp ondersteunt het dus niet. Dat het enkel mogelijk is om via WhatsApp met maximaal vier personen tegelijk deel te nemen aan een videogesprek kan een beperking zijn.

Via Skype kan je met maximaal 25 personen tegelijk videobellen, terwijl Facetime gesprekken tot maar liefst 32 personen ondersteunt. Een ander nadeel is dat WhatsApp binnenkort advertenties in de app gaat tonen.

Ook interessant

Leave a Comment