La Casa de Papel: releasedatum seizoen 3! (+Trailer)

by CasaPantalones

Gigantische wapens, explosies en miljarden euro’s. We hebben het natuurlijk over de Spaanse hitserie La Casa de Papel. De populaire serie komt namelijk deze zomer terug op Netflix met het derde deel. Om dit heuglijke nieuws mee te delen, heeft Netflix een bijbehorende teaser uitgebracht.

La Casa de Papel: Seizoen 1 & 2

De eerste twee delen gingen over El Profesor die met acht criminelen de grootste overval in de Spaanse geschiedenis pleegt: de bezetting van de Koninklijke Munt van Spanje. In de munt wordt enorm veel geld gedrukt (zo’n 2,4 miljard euro), dat uiteindelijk naar buiten is gesmokkeld. Nét op tijd, want de politie zat de criminelen al flink op de hielen.

Na de bankroof gingen de criminelen inclusief El Profesor op vakantie. De teaser van deel 3 verklapt echter dat Tokio, Río, Nairobi, Denver en El Profesor niet lang van hun vakantie kunnen genieten. Volgens Spanje Vandaag zal de Spaanse Bank genaamd Banco de España in Madrid het nieuwe doelwit zijn in het derde seizoen.

Grote bankroof in seizoen 3

En de bankroof is er niet zo maar eentje: het zou gaan over een beroving van goudstaven, die in een kluis 48 meter onder de grond liggen. De gangen rondom de kluis kunnen met water gevuld worden door de ondergrondse rivieren van Madrid. Dit maakt de overval op z’n zachts gezegd lastig. 

Hoewel veel aanwijzingen erop wijzen dat het nieuwe seizoen zich in Madrid zal afspelen: in januari was er een regen van valse bankbiljetten op de Plaza de Callao, het plein waaronder de kluis ligt. Tóch heeft Netflix de locatie nog niet bevestigd. 

Nog even geduld

Helaas moeten we nog even wachten, want seizoen 3 staat op 19 juli op Netflix. Om alvast in de sferen te komen, kun je hieronder de teaser voor het derde seizoen van La Casa de Papel bekijken:

Ook interessant

Leave a Comment