Ace Combat 7 eerste topgame van 2019

by CasaPantalones

2018 is een goed game-jaar geweest. Veel grote games zijn verschenen en wisten vaak ook aan de verwachtingen te voldoen. Een nieuw jaar brengt ook gelijk weer een hoop nieuwe games om naar vooruit te kijken. Daar zitten ook weer wat topgames bij. Voordat het zover is, krijgen we ook nog wat andere interessante games voorgeschoteld, waaronder Ace Combat 7.

Ace Combat 7

De serie begon ooit op de goede oude grijze PlayStation, maar het grote publiek werd pas bereikt met Ace Combat 4 op de PlayStation 2. Dat was een game die een mix tussen een boeiend verhaal en toffe missies bracht. Dat hoge niveau is in de games die daarna kwamen hier en daar benaderd, maar nooit meer echt behaald. In een korte hands-on die ik onlangs had met Ace Combat 7 kwam het oude gevoel echter weer naar boven.

Voor een groot gedeelte is dat te danken aan de setting. Ace Combat 7 speelt zich af in dezelfde wereld als deel vier. Daarin staan twee naties met elkaar op gespannen voet, ondanks dat er op papier al vele jaren vrede is. Die wordt bruut verstoord wanneer er door het ene land een verrassingsaanval wordt gelanceerd op het andere. Jij speelt daarbij een piloot van het land dat wordt aangevallen.

Ace Combat 7

De eerste twee missies zijn duidelijke missies om je in te laten komen. Je maakt kennis met je straaljager, er wordt uitgelegd hoe je in dogfights het beste een vijand kan benaderen en dat het vliegen door de wolken er voor zorgt dat je vliegtuig bevriest. En dat belemmert de wendbaarheid van de straaljager. Ook maak je kennis met de mogelijkheid om speciale wapens mee te nemen en daarmee effectief doelen in de lucht of op de grond te bestoken.

Ace Combat 7

De derde missie maakt indruk

Het is de derde en tevens laatste missie die ik kon spelen die echt indruk wist te maken. Hierin werd de strijd een stuk heftiger met meer straaljagers die het op jou hebben gemunt. Ook kom je hier een enorm groot soort rondvliegend fort tegen dat haast niet is te verslaan.

Gelukkig verdwijnt deze halverwege de missie, zodat je je daar pas later druk over hoeft te maken. De missie zorgde er wel voor dat ik echt op het puntje van mijn stoel ging zitten en met volle teugen genoot. Dat gevoel werd nog eens versterkt door de sterke muzikale ondersteuning.

Ace Combat 7

PlayStation VR

Ook heb ik daarna nog even gespeeld met de PlayStation VR-headset. De ontwikkelaar heeft een aantal missies speciaal voor deze virtual reality-ervaring gemaakt en dat is echt heel tof. Vanuit de cockpit kun je vrij rondkijken en zo beter zien waar vijanden zich bevinden en heb je een goed idee over hoe je jouw snelheid en richting moet aanpassen om erachter te belanden. Het enige waar ik me zorgen over maak is in hoeverre de headset gaat zorgen dat je misselijk wordt wanneer je het een tijdje speelt.

Ace Combat 7

Al met al was mijn hands-on ervaring zeer positief. Dit is echt een game die ik nu al wil spelen. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten. Ace Combat 7 staat namelijk gepland voor 18 januari en komt dan uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Ook interessant

Leave a Comment