Gameplaytrailer van Red Dead Redemption 2

by CasaPantalones

Rockstar Games heeft de eerste trailer van Red Dead Redemption 2 geplaatst waarin uitgebreid gameplay te zien is. Naast de trailer heeft Rockstar ook meer informatie vrijgegeven over de game. Zo meldt het bedrijf dat de wereld van Red Dead Redemption 2 de grootste is die ze tot nu toe gebouwd hebben. “De wereld dekt een gigantische hoeveelheid Amerikaanse landschappen die naadloos in elkaar overlopen, van met sneeuw bedekte bergpaden tot modderige stadjes, moerassen, snel groeiende steden én de Southwest-grens. En al die plekken hebben activiteiten en mogelijkheden die uniek zijn”, meldt Rockstar Games.

Red Dead Redemption 2 – Gameplay Trailer

Bekijk de gameplaytrailer hieronder;

Bendelid

In de game speel je als Arthur Morgan, een seniorlid van de Van der Linde-bende. Morgan is de rechterhand van de leider, Dutch van der Linde en werd als jonge jongen opgenomen in de bende, waardoor hij zijn bendeleden ziet als familie. En dus is het leven als een outlaw het enige dat hij kent, en is hij bereid zijn leven te geven voor zijn ‘familie’.

De Van der Linde bestaat uit negen vaste leden:

  • Dutch Van der Linde
  • Arthur Morgan
  • John Marston
  • Bill Williamson
  • Javier Escuella
  • Sadie Adler
  • Charles Smith
  • Micah Bell
  • Hosea Matthews
Red Dead Redemption 2

Kamp

Het kamp van de Van der Linde-bende dient als een hub in de game. Als Arthur is het mogelijk om bendeleden opdrachten te geven en op pad te sturen voor missies. Hieronder vallen bijvoorbeeld roofovervallen, jachtmissies, of vismissies. Elk lid heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en zijn inzetbaar om bij te dragen aan het kamp. Dat is ook mogelijk als Arthur, hoewel die missies niet verplicht zijn. Ga je op pad en draag je je steentje bij aan het onderhoud van de kamp, de gezondheid en het fortuin van de leden, dan wordt de speler daarvoor beloond. Het kamp is geen verplichte plek om terug te keren, dus spelers hebben ook de mogelijkheid om juist veel rond te zwerven.

Interactie

Ook belooft Rockstar Games dat het de interactiviteit van de gamewereld naar een hoger niveau heeft getild en dat die interactie met personages, dieren en de omgeving ver gaat, zelfs zonder een wapen te trekken. Hoe Arthur omgaat met de wereld om hem heen ligt helemaal aan de personages en situaties, waardoor een reeks aan verschillende keuzes ontstaan. Een voorbeeld hiervan is dat Arthur een koets kan aanhouden om een rit te vragen, de bestuurder af te leiden of juist de bestuurder te bedreigen om de koest te beroven. Of is een vuurgevecht met een marshall te vermijden door simpelweg te luisteren naar wat hem verteld wordt, in plaats van een pistool te trekken.

Red Dead Redemption 2Net als in de eerste Red Dead Redemption spelen paarden een belangrijke rol. In deel 2 hebben de verschillende paardenrassen zelfs verschillende persoonlijkheden en reageren ze allemaal op een unieke manier op dingen als water, stress en angst, maar ook op Arthur zelf. Door de paarden te borstelen, eten te geven en te kalmeren als ze geïrriteerd of bang zijn, ontstaat er een band met de paarden die je tot je beschikking hebt. Dat heeft effect op de gameplay aangezien het paard en sneller van wordt en langere stukken kan lopen en galopperen.

Op 26 oktober verschijnt Red Dead Redemption 2 voor PlayStation 4 en Xbox One. Het gerucht gaat echter ook dat de game op pc zal verschijnen, nadat een medewerker van Rockstar op zijn LinkedIn meldde dat hij aan een pc-versie van de game werkt.

Ook interessant

2 comments

Heineken 20 augustus 2018 - 09:03

Rockstar laat wederom zien aan de top te staan. Na het uitspelen van deel 1 kijk ik hier al jaren naar uit. Prachtig spel.

Reply
Jip 20 augustus 2018 - 14:09

Hetzelfde geldt voor GTA6

Reply

Leave a Comment