In Battlefield V vecht je op de kades van Rotterdam

by CasaPantalones

Battlefield V mag je gerust de meest langverwachte game noemen die dit najaar uitkomt. De opvolger van de allereerste Battlefield speelt zich wederom af in de Tweede Wereldoorlog en de verwachtingen zijn torenhoog. Helemaal omdat de game zich voor een deel afspeelt in Rotterdam.

Battlefield V voegt operate ”Destruction of Rotterdam” toe aan game

Onlangs onthulden de Ontwikkelaars van Battlefield V, Electronic Arts en DICE, de ‘Destruction of Rotterdam’. Tijdens deze operatie aan het begin van de Tweede Wereldoorlog speel je in en rond het Rotterdam dat net door de Duitsers is gebombardeerd.

Je hoeft niet bepaald een Rotterdammer te zijn om de havenstad in Battelfield V te herkennen. Een treinstel bungelt van het oude station Blaak naar beneden. De Maasbruggen worden van alle kanten beschoten. Het Witte Huis en de Laurenskerk torenen boven een verder platgebombardeerde stad uit.

battlefield v rotterdam

Vechten buiten Rotterdam

Naast de straten van een spookachtig Rotterdam vecht je in Battlefield V ook buiten de Maasstad. Die omgeving oogt haast als een typische Nederlandse polder. Verder herken je Rotterdam aan de rood-wit-blauwe vlaggetjes, de grachtjes die de stad toen had en natuurlijk de haven.

Wat in onze ogen wel een gemiste kans is, is het feit dat er in Battlefield V geen woord Nederlands wordt gesproken. Het is toch best apart om alleen Engelse soldaten te horen schreeuwen, terwijl je op de kades van Rotterdam tegen de Duitsers vecht.

En dat terwijl de Strijd om de Maasbruggen in Rotterdam een van de weinige momenten was waarbij het Nederlandse leger, en dan vooral het Korps Mariniers, zich succesvol verzette tegen de Duitse invasie. Precies deze mannen wisten de Nederlandse capitulatie nog enkele dagen te rekken.

Jammer genoeg geen Nederlandse mariniers

Tussen 10 en 14 mei 1940 wisten namelijk een handjevol piepjonge Mariniers, veelal in opleiding, de Duitse opmars in Rotterdam tegen te houden. Het standvastige verzet was de Duitsers ook opgevallen en door hun donkerblauwe uniformen werden de mariniers door de Duitsers “Die schwarzen Teufel” (De Zwarte Duivels) genoemd.

Toch jammer dat in Battlefield V niet gekozen is voor Onze Jongens, zullen we maar zeggen.

Wil je nu zelf de Rotterdamse held uithangen, dan moet je nog wel even wachten. De releasedatum van Battlefield V is 20 november van dit jaar. Wat je kunt verwachten zie je in de onderstaande video:

Ook interessant

1 comment

Evert 31 augustus 2018 - 21:46

Trotse Rotterdammer hier

Reply

Leave a Comment