Bram Krikke heeft hilarische speech in petto bij de Gouden Radioring

by CasaPantalones

Op donderdagavond 31 januari vond het gala van de Gouden RadioRing plaats. Natuurlijk stond Nederlandse koning van de radio Edwin Evers in de spotlights, toen hij werd toegesproken door radio-icoon Frits Spits en toen hij dé prijs van de avond won: de Gouden RadioRing.  Maar er was nog een man in de zaal, die met de lachers op zijn hand in de schijnwerpers stond. Hij werd een aanstormend talent genoemd, maar is misschien wel de grote redder van de radiowereld: Bram Krikke

Bram Krikke

Je kunt de prijswinnende radio-dj van SLAM! namelijk ook nog kennen van zijn video’s op YouTube genaamd ‘Bram In De Buurt‘. Krikke is namelijk niet alleen van maandag tot en met donderdag van zeven tot tien uur ’s avonds te horen in Club Ondersteboven, hij is ook een grote hit op YouTube met zijn interviews op straat.

Marconi Award

Geheel terecht won Bram gisteravond de Marconi Award voor Aanstormend Talent én de Zilveren RadioSter Man. Winnen is één, maar daarna komt nog een speech. En ook daar pakt Bram Krikke de winst, want beide speeches lieten de zaal hardop lachen en paste precies bij wat je van de grappige radio-dj verwacht. 

De eerste prijs die hij won was voor Aanstormend Talent en werd uitgereikt door Qmusic-dj Domien Verschuuren, die de prijs zelf in 2007 won. Krikke opende zijn verhaal met een oud-docent Duits: “Dit is niet normaal, ik had dit niet aan zien komen. Mijn Duits docent trouwens ook niet, van vroeger van de middelbare school. Die zei ‘Bram, dat wordt niks met jou’. Nou, ik sta hier nu en ja zij is overleden. Dus hè, ja, verschil moet er wezen.”

Vervolgens haalde hij meerdere speeches uit zijn zak: een voor iedere nominatie. Waarna hij rustig begon te zoeken naar de juiste speech. Hier bedankte hij onder andere zijn vriendin: “Mijn allermooiste en liefste vriendin Didi zit hier ook. Ik weet niet of jullie haar hebben gezien, maar… enorm geil.” Om onverstoord verder te gaan met het bedanken van de zaal. Hij zwaaide af met de andere speeches in zijn hand: “geniet van de avond. En tot zo!”

Bekijk hier de speech die Bram Krikke hield na het winnen van de Marconi Award voor Aanstormend Talent:

De volgende award die hij won was de Zilveren RadioSter Man, die aan hem werd uitgereikt door Carolien Borgers. Ook hier was Bram goed op voorbereid. Hij was samen met Edwin Evers en Wilfred Genee genomineerd en daar had hij het volgende op te zeggen: “Genomineerd waren zalm, tonijn en grind. En grind wint ‘m, het is ongekend.”

Applaus voor ”de koning van de radio”

Hij vroeg ook nog om een applaus voor Edwin Evers, die hij de absolute koning van de radio noemde. Na een luid applaus van het publiek greep Bram in: “Zo kan-ie wel weer hoor. Ik bedoel, hij heeft niet gewonnen, ofzo.”

Bron: Esquire

Ook interessant

Leave a Comment