Dopinggebruik Badr Hari verpest rematch met Rico Verhoeven?!

by CasaPantalones

Badr Hari weet wel hoe hij sensatie moet brengen naar de sportwereld. Het is natuurlijk allesbehalve de gewenste sensatie, van incidenten tijdens het uitgaan tot dopinggebruik het lijkt niet op te houden met de Nederlands-Marokkaanse oud-wereldkampioen kickbokser.

Dopinggebruik Badr Hari

Badr Hari is betrapt op doping gebruikt, zo meldt Nieuwsuur maandag. Het schijnt dat er vorig jaar verboden middelen zijn gevonden in de urine van de kickbokser. Dit zou zijn gebeurd tijdens zijn ‘welkom terug’ gevecht tegen Hesdy Gerges in het Rotterdamse Ahoy. Hij heeft dit gevecht op het nippertje gewonnen, dankzij de puntentelling. Maar nu blijkt het, dus dat de 34-jarige kickbokser heeft vals gespeeld en dat zou weleens het einde van zijn carrière kunnen betekenen.

Badr Hari Dopinggebruik Gewoonvoorhem

Badr Hari schijnt niet de enige te zijn die positief heeft getest op doping gebruik. Sterker nog de Amsterdammer Gerges tegenover wie hij in de ring stond heeft ook dopinggebruikt. De Kroaat Mladen Brestovac – die vorig jaar nog heeft verloren van wereldkampioen Rico Verhoeven verloor – en de Braziliaan Ariel Machado hebben ook beide positief getest. Het lijkt niet op te houden.

Glory

De vechters staan onder contract bij de professionele bond GLORY. Toch wilt deze bond niet reageren op deze reeks gebeurtenissen en sterker nog zij willen de samenwerking met het ISR (Instituut Sportrechtspraak) beëindigen en de vier dopingzaken laten voor wat het is. Zo liet ISR-secretaris Henk van Alle weten dat GLORY een brief heeft gestuurd dat ze het contract willen opzeggen. Een eigenaardige bedoeling al vraag je het ons. De tuchtrechter zal gaan beslissen over de schorsing. Wel hebben de vechters twee weken de tijd om een verklaring in te dienen.

Dopinggebruik Badr Hari Gewoonvoorhem

Rematch met Rico Verhoeven

Tja, je kan natuurlijk wel al raden dat dit een eventuele rematch tegen Rico Verhoeven flink uitgesloten wordt. De rematch – waar constant over wordt gepraat – zal waarschijnlijk nooit gebeuren. Als Badr nu een schorsing aan zijn broek krijgt zie het er niet rooskleurig uit. De twee zwaargewichten stonden in december 2016 al eens tegenover elkaar tijdens een prestigegevecht in Oberhausen. Rico won hier overduidelijk en heet niet voor niets The King of Kickboxing. Hij verdedigt deze titel als sinds 2013 en al acht keer met succes.

Ook interessant

Leave a Comment