De hoogste gebouwen ter wereld (in aanbouw)

by CasaPantalones

Momenteel is de Burj Khalifa in Dubai, met een duizelingwekkende hoogte van 828 meter, het hoogste gebouw ter wereld. Er staan echter een paar gebouwen op de planning, of zelfs al in de steigers, die daar een aanval op willen doen. Binnen een paar jaar ziet de top 10 hoogste gebouwen ter wereld er namelijk heel anders uit.

Sky is the Limit in Azië

Vooral in Azië is de skyline de limit. In 2021 staat slechts een handvol van ’s wereld’s hoogste bouwwerken buiten Azië, en staan zelfs 21 van de 50 hoogste gebouwen ter wereld in China. Europese landen doen momenteel nog amper mee qua hoogbouw en ook in de nabije toekomst zal dit niet het geval zijn.

De magische grens van 1.000M

De Kingdom Tower in Jeddah is de eerste wolkenkrabber die de magische grens van 1KM gaat trotseren. Ondanks dat de bouw van het gebouw de ene na de andere vertraging oploopt zal dit hoogstwaarschijnlijk nog steeds de eerste zijn. Momenteel is de Jeddah touwer rond de 400M en de komende maanden zal er nog verder te hoogte gebouwd gaan worden. Of de opleverdatum nog altijd in 2021 zal zijn is tot heden nog onbekend.

Lijst met hoogste gebouwen ter wereld in aanbouw

In onderstaande video komen alle hoogste wolkenkrabbers aan bod die momenteel in aanbouw zijn. Zoals te zien zitten er enkele prachtige exemplaren tussen. Ondertussen kunnen wij niet wachten tot er ook zo een megaproject van de grond komt in ons kikkerlandje. Ter illustratie: het hoogste gebouw in ons land is momenteel de Maastoren, met 165 meter. Deze past precies vijf keer in de huidige recordhouder, de Burj Khalifa.

Ook interessant

Leave a Comment