De smerigste stad ter wereld is..

by CasaPantalones

Gefeliciteerd, inwoners van Seoul (Zuid-Korea)! Jullie stad is de smerigste van de hele wereld. Dat blijkt uit een studie aan onder meer de Norges Teknisk-natur vitenskapelige universitet, uit Noorwegen.

Seoul is het smerigst

De onderzoekers namen wereldwijd 13.000 steden onder de loep en becijferden hoeveel CO2 er in die steden uitgestoten werd. In Seoul is dat dus het meest. Guangzhou in China en New York in de Verenigde Staten volgen op de tweede en de derde plek.

Moskou is de smerigste stad in Europa

De vuilste Europese stad is Moskou, op de voet gevolgd door Londen. Door kooldioxide-uitstook bleek opvallend geconcentreerd: de grootste honderd steden samen zijn verantwoordelijk voor maar liefst achttien procent van de totale ”koolstofdioxie-voetafdruk” op aarde.

In Nederland gaat de ”prijs” naar Rotterdam

Van de Nederlandse steden is Rotterdam (met afstand!) de meest vervuilende stad. Rotterdam staat wereldwijd gezien op de 88ste plek van steden met grootste CO2-voetafdruk, tussen Santiago (Chili) en Kaapstad (Zuid-Afrika). Amsterdam (204de) en Utrecht (413de) staan ook in de top-500 van de meest vervuilende steden, samengesteld door de Noorse wetenschappers.

Ook interessant

Leave a Comment