De stijlvolste jassen voor in de lente

by CasaPantalones

Tijd om die dikke winterjas weer op te bergen en de lente jas tevoorschijn te halen. Maar wat zijn nou de trends voor het jaar 2019? Vele mannen vragen zich dit keer op keer weer af. Gelukkig helpen wij jou daar een handje bij. Wij hebben vijf soorten lente jassen op een rijtje gezet die jij dit seizoen kan rocken.

Lente jassen voor mannen

Het is weer tijd om je lentegarderobe tevoorschijn te toveren. Die dikke winterjas kan plaats gaan maken voor een stijlvolle lente jas. Maar wat ga je nou dragen? Lente jassen moeten comfortabel zitten, licht zijn en goed de warmte door kunnen laten.

Denim Jacket

Een klassieker die al sinds jaar en dag in de garderobe van de stijlvolle man hangt. We hebben het natuurlijk over de denim jacket. Als het weer het een beetje toelaat, zien we de denim jackets al zo spoedig mogelijk op straat komen. En dat is niet voor niets. Het is namelijk een van de meest stijlvolle laidback jackets die er maar is. Een denim jacket met een basic T-shirt op een contrasterende jeans, is de outfit die je rockt deze lente.

Field jacket

Je zou het niet zeggen, maar het leger heeft zijn sporen nagelaten in het hedendaagse modebeeld. Zo zijn er niet alleen de welbekende en geliefde dessert boots, maar ook de cargo pants die nog altijd erg in trek zijn. Dit seizoen wordt er een nieuw paradepaardje aan toegevoegd, namelijk de field jacket. Jassen gemaakt van wat dikker katoen of een canvas constructie. Deze stoffen zorgen ervoor dat de jas een ruige uitstraling krijgt. Daarnaast zijn field jackets ideaal te gebruiken om te layeren door een rechtvallend silhouet. De field jacket valt het best te combineren met ruwe jeans en leren schoenen als derby’s of brogues.

Leren jas

Eigenlijk is dit een jas die elk jaar terugkomt, de leren jas. De investering mag er wezen, maar wanneer jij een mooie leren jas koopt, koop jij een jas voor enkele jaren. Een leren jas mag daarom gerust een paar honderd kosten. En het meest fijne van leer is dat dit alleen maar met de tijd mooier wordt wanneer je het vaker en langer draagt. Koop daarom een jas van echt leer en blijf vooral weg van imitatie. Ondanks het verschil in prijs is de leren jas zijn geld meer dan waard.

Trenchcoats

Een beetje die Britse luxe look creëren, dat doe je vrij eenvoudig met een trenchcoat. Een populaire jas voor meerdere seizoenen. Het succes is niet voor niets te danken aan zijn stijlvolle en klassieke look. Mede doordat het op zo’n klassieke manier gedragen kan worden, is deze jas dan ook uitstekend combineerbaar met een pak. Maar vergis je niet, een trenchcoat ziet er ook tof uit op een pantalon en chunky sneakers. Mede vanwege zijn veelzijdigheid, luxe uitstraling en tijdloos design is dit een van de meest gewaardeerde lente jassen.

Bomber jacket

Makkelijk combineerbaar, heerlijk minimalistisch en uiterst stijlvol. Dan hebben we het natuurlijk over één jas, de bomber jacket. Aangezien deze jas voorkomt in meerdere stoffen en uitvoeringen is het van belang dat jij jouw favoriet selecteert. Zoek iets dat bij je eigen stijl past. Wij zijn fan van de wat minimalistischere look. Kies voor een suède uitvoering met een chino en een eenvoudige pullover. Zo heb je een stijlvolle look te pakken die perfect is voor de zonnige lentedagen.

Lente jassen MAN MAN

Ook interessant

Leave a Comment