Haargroei bevorderen? Eet dit elke dag!

by CasaPantalones

Goed nieuws: eieren als ontbijt zijn een perfect ochtendmaal. Een onderzoek met 300.000 mensen stelt dat een ei per dag je risico op een hartaanval kan verlagen en je haargroei stimuleert. Je lievelingsvoedsel brengt talloze voordelen met zich mee. Hieronder 3 redenen waarom eieren onwijs goed voor je zijn.

Eieren stillen je honger

De wetenschap: een onderzoek in The International Journal of Food Sciences and Nutrition stelt dat een maaltijd gebaseerd op eieren ervoor zorgt dat je langer vol zit. “Een lunch gebaseerd op eieren is niet alleen vetarm, maar kan er ook voor zorgen dat je handen niet steeds naar de koektrommel reiken”, zegt dokter Carrie Ruxton.

Je volgende stap: sla gebakjes over (ze zijn slecht voor je bloedsuikerspiegel en het hongergevoel) en breek wat eieren. “Eiwitten hebben langer nodig om te verteren dan koolhydraten en om deze reden zijn ze perfect voor een verzadigend gevoel”, zegt diëtiste Debi Ann Wrigglesworth. Een andere perfecte snelle optie is een appel-en-kaneel-omelet.

Die maak je zo: bak plakken appel met kaneel tot het zacht is en leg ze opzij. Bak de omelet aan een kant, draai het omelet om, leg de appel eroverheen en bak het geheel tot het gaar is. Vouw het omelet tot een halve maan en besprenkel het met kaneel. En de lunch is klaar.

Eieren beschermen je ogen

Het eigeel van eieren in het bijzonder voorzien ons van verschillende essentiële voedingsstoffen voor een gezonde en scherpe blik (fysiek, bedoel we). “Eieren bevatten antioxidanten zoals luteïne en zeaxanthine die ons zicht verbeteren”, zegt Wrigglesworth in Nutrition and Metabolism Journal.Wat moet je nu doen? Veel eieren in de supermarkt inslaan en eten maar! Tip: kies de biologische vrije-uitloop-eieren.

Ze zijn goed voor je haargroei

Eieren zijn goed voor je haar, huid en nagels. Maar, voor je een ei over je hoofd heen giet, moet je weten dat dit komt doordat eieren de beste bron voor keratine zijn. Vooral als je kijkt naar de grote hoeveelheid die kan worden opgenomen door je lichaam. Elke cel van je lichaam heeft keratine nodig om nieuwe haargroei te bevorderen en schade aan je haar te herstellen.

Jouw volgende move: voeg eieren toe aan je dagelijkse dieet om je haar daadwerkelijk sneller te laten groeien. Niet zo’n heel grote fan van eieren? Rood vlees, uien en boerenkool geven hetzelfde effect. Zin in een biefstuk met gebakken ei en boerenkool, iemand?

Ook interessant

Leave a Comment