Meest gemaakte fouten bij het dragen van een pak

by CasaPantalones

Of je het nu dagelijks draagt of alleen voor speciale gelegenheden, een pak dragen maakt onderdeel uit van het leven van een volwassen man. Dat betekent dus dat je ook hoort te weten hoé je een pak draagt. Gek genoeg is het pak de meest makkelijke en tegelijkertijd de meest moeilijke outfit voor een man om te dragen. Een mooi pak kan al snel verkeerd worden gedragen door een reeks kleine foutjes. Neem nou een te korte of lange mouw, een accessoire te veel of gewoon de pasvorm, het kan van iets moois iets tragisch maken.

Dit zijn de vijf grootste zonden wanneer het aankomt op het dragen van maatpakken. Hieronder wat extra uitleg. Vermijd deze fouten te allen tijden. Te. Allen. Tijden.

Je das

Misschien komt het door het feit dat steeds minder mannen een das dragen, maar het lijkt er op dat mannen niet meer weten hoé ze een das moeten dragen. Dat is jammer, het zorgt er namelijk voor dat volwassen mannen op acht-jarige jongetjes lijken die door hun moeder zijn aangekleed.

Er wordt niet van je verwacht dat je de nieuwe Don Draper wordt, maar wanneer je das niet precies boven je riem hangt en goed gestropt is, dan is het misschien tijd om jezelf een korte cursus das stroppen cadeau te doen.

Oh ja, vergeet niet: je das mag nooit dunner zijn dan je revers.

Te hard je best doen

Een accessoire hier en daar is geen probleem. Sterker nog, we raden het je aan. Maar wanneer je pak een uithangboord wordt voor dasspelden, fleurige pochetten en riemen die bij je schoenen passen, haalt dat wel een beetje de charme van een pak weg.

Daarnaast wek je ook meer de indruk op dat je té overduidelijk je best doet om een stijlvolle man te zijn, dan dat je daadwerkelijk een stijlvolle man bent. Bij twijfel: drie accessoires. En ja, daar rekenen we ook een horloge bij.

Verkeerd overhemd

Een lelijk overhemd kan een mooi pak compleet ruïneren. Je hoeft er geen fortuin aan uit te geven maar het is belangrijk dat een overhemd perfect past en dat de manchetten precies goed bij de polsen uitkomen. De meeste mannen kopen wel op maat gemaakte broeken maar zelden op maat gemaakte overhemden. Waarom? Tip: als je het gevoel hebt dat je te veel knoopjes open hebt dan heb je waarschijnlijk te veel knoopjes open.

Slechte schoenen

We hebben het allemaal wel eens gezien: een man die op het eerste gezicht goed gekleed lijkt te zijn. ‘Ziet er goed uit,’ denk je bij jezelf: ‘mooi gesneden pak, goed haar, weet hoe hij een das moet dragen…’. Het lijkt allemaal te kloppen. Maar dan zie je het: afgetrapte brogues van vijf jaar oud in de meest lelijke kleur bruin die je ooit hebt gezien. Dit scenario zegt genoeg, niet?

Pasvorm

‘Wat misschien nog erger is dan te grote, ruim zittende pakken zijn te kleine, krappe, slecht zittende strakke pakken. Nee wacht, te grote pakken zijn erger! Nee… Toch te slanke pakken…’ Ze zijn beide even fout: een pak hoort gewoon de perfecte pasvorm te hebben. Punt.

Denk aan broeken die op het punt van uitscheuren staan en nog net niet meer details van je scrotum laat zien dan een fietsbroek. Denk aan mouwen die te ver over je manchetten uitsteken. Denk aan jasjes die als capes om je heen hangen wanneer je het knoopje los maakt. Denk aan broeken die nóg meer baggy vallen dan de spijkerbroeken van rappers in 2001. Wanneer het op het dragen van pakken aankomt telt elk klein detail.

Ook interessant

Leave a Comment