Stijltips voor verbergen van de bierbuik

by CasaPantalones

Misschien dat jij content bent met je bierbuik, maar de meeste mannen zullen zich hier toch niet helemaal lekker bij voelen. Gelukkig zijn er genoeg verschillende manieren om je bierbuik te verbergen. Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om te gaan trainen, maar je kunt ook kiezen voor de makkelijke weg en onze stijltips gebruiken.

Kies de juiste maat

Het dragen van de juiste maat is misschien wel het belangrijkste van je outfit. Het bepaald namelijk precies hoe de contouren van je lichaam zich zullen uiten in een kledingstuk. Vandaag hebben we het over het verbergen van je bierbuik en daar is het dragen van de juiste maat nog belangrijker dan ooit tevoren. Een te klein shirt zorgt er namelijk voor dat je bierbuik prominent aanwezig is en een te strak shirt duidt alle lijnen van je lichaam aan. Kies dus altijd voor de juiste maat en ga voor ruimvallende kleding. Dit zorgt er namelijk voor dat je buikje een stuk minder opvalt.

Draag donkere kleuren

Donkere kleuren kleden af en dat is waarschijnlijk niks nieuws voor je oren, maar het is waar! Mocht jij je buik liever verbergen dan de wereld te laten zien wat je in huis hebt, dan is het zeker verstandig om donkere kleuren zoals: zwart, donkergrijs of donkerblauw te dragen. Mocht je dus uitgaan kies dan niet voor een wit overhemd, want lichte kleuren zoals wit en grijs doen je zeker niet slanker ogen. Kijk daarbij wel altijd naar de stof, want een te dikke stof oogt al gauw een stuk voller terwijl een lichte katoenen stof al veel slanker oogt.

Speel met laagjes

Een hele simpele manier om je buik te verbergen is door middel van het dragen van laagjes, ook wel layeren genoemd. Het idee is dat je een beetje gaat spelen met diverse kledingstukken. Het is heel simpel en vergt geen hogere wiskunde. Trek een effen T-shirt aan en draag daarover dan bijvoorbeeld een overhemd of een denim jacket. Zo zit je altijd goed en mocht het weer wat warmer worden dan trek je één laagje – bijvoorbeeld je jack – weer uit. Het zwakt de aandacht van je buik ontzettend af en het is nog praktisch voor dit soort koude dagen ook. Hoeveel lagen jij aantrekt is helemaal aan jouw, maar onze voorkeur gaat toch naar maximaal drie lagen.

Vermijd horizontale strepen

Deze tip zal je misschien al eens eerder gehoord hebben. Dit komt waarschijnlijk doordat hij zo goed werkt. Het is namelijk gegraveerd in onze psychologie dat wij verticale strepen associëren met lengte en slankheid. Het tegenovergestelde geldt natuurlijk voor horizontale strepen. Het klinkt natuurlijk ook wel logisch: een horizontale streep geeft de nadruk van links naar rechts, oftewel de dikte van een vorm en verticale strepen gaan van laag naar hoog en doen je langer en slanker ogen.

Draag je kleding niet in je broek

We weten er alles van.. Het ziet er namelijk ontzettend stijlvol uit als jij je kleding in je broek draagt. Toch dien je er wel rekening mee te houden dat jouw buikje het eerste is wat andere mensen zullen zien. Dit willen we natuurlijk vermijden, dus haal dat malse T-shirtje maar gauw uit je broek en zorg ervoor dat je item lang genoeg is. Wanneer is het lang genoeg? Zodra jij je armen omhoog houdt en je bierbuikje niet zichtbaar is. Spreekt eigenlijk wel voor zich!

Ook interessant

Leave a Comment