Wat te doen bij scheerwondjes?

by CasaPantalones

Je kan nog zo je best doen met scheren maar we krijgen er allemaal weleens mee te maken…Scheerwondjes! Vaak ontstaan scheerwondjes door een onscherp scheermes of doordat je te snel wilt scheren. Scheren is absoluut GEEN haastklus, houdt hier dus rekening mee en neem je tijd om je te scheren. Een wondje stelpen kost veel tijd en gebruik die tijd dus liever door gewoon rustig te scheren. (is ook veel beter voor je huid)

Wat moet je doen bij scheerwondjes

Hieronder volgen een aantal opties om het bloeden te stelpen bij scheerwondjes:

  1. Maak het wondje koud: dit kun je doen door met een koud nat washandje er tegenaan te drukken of door er een ijsklontje op te leggen. Door de kou trekken de bloedvaatjes samen waardoor de bloeding gestopt wordt.
  2. Gebruik een bloedstelpende pen. Maak het puntje van de pen nat en druk hiermee op het wondje, het bloed zal dan gaan stollen en daardoor zal het bloeden stoppen. Ik gebruik zelf als het gebeurt een blok(je) Aluin. Aluin is bij de meeste drogisterijen te koop en anders sowieso bij je barbershop.
  3. Iets wat de meeste mannen doen maar wat tevens het meeste tijd inneemt, is het bloeden te laten stoppen door er met een stuk tissue of wc papier  tegenaan te drukken. Hierbij is het wel belangrijk dat je een schoon stuk papier gebruikt en dit moet je dan ongeveer 10 minuten er tegen aan houden. Zonde van je tijd dus!
  4. Wat je ook nog kan doen maar wat er natuurlijk niet zo charmant uitziet, is het wondje schoon te maken en er een pleister op te plakken.

Wat moet je doen als het bloeden gestopt is

Als het bloeden gestopt is, is het tijd om het scheerwondje en de huid te gaan verzorgen. Gebruik hiervoor een vochtinbrengende crème of aftershave balm. De crème of balm zorgt ervoor dat de huid meer vocht vasthoudt, waardoor je huid beter kan functioneren en hiermee versnel je het herstel van het scheerwondje. Gebruik absoluut geen aftershave of een crème waar alcohol in zit. De meeste mannen denken hier juist goed aan te doen omdat alcohol natuurlijk ontsmet. Echter door de alcohol droogt de huid uit, waardoor de huid niet goed de kans krijgt om te herstellen.


Ook interessant

Leave a Comment