Macallan komt met limited edition whisky!

by CasaPantalones

Voor verzamelaars en investeerders is dit een unieke gelegenheid om in het bezit te komen van een limited edition Macallan 52 jaar oude single malt whisky. In totaal worden er 250 afzonderlijk genummerde flessen wereldwijd aangeboden. De fles mag wat kosten, zeg maar een hele fijne Scotch voor de prijs van een Tesla, de adviesprijs is 53.500 USD, zo’n 46.800 euro.

52 Jaar oude single malt whisky

Op zich is het geen raar moment dat Macallan met een gelimiteerde botteling op de markt komt, afgelopen jaar zijn er natuurlijk een paar flessen Macallan ter waarde van een kleine miljoen euro van eigenaar gewisseld, een betere marketing kan je jezelf niet wensen. Terugkomend op deze gelimiteerde 52 jaar oude Macallan, de whisky heeft 52 jaar langzaam op Spaanse eikenhouten vaten gerijpt. De vaten zijn gekozen en extra gekruid onder het toeziend oog van de Macallan-houtmeester, deze staan ​​bij kenners bekend dat ze bijdragen aan het karakter, de tinten, de kenmerkende aroma’s en de volle smaak van de single malt.

Macallan kopen?

Niks ten nadele van de lokale slijter of dat ene mannetje die te boek staat als whisky connaisseur en handelaar in speciale whisky’s, als je zo’n fles in jouw bezit wilt krijgen moet je er wel wat voor doen. Een belletje naar de Macallan distilleerderij kan een goed begin zijn. De fles wordt geleverd in een luxe massief eikenhouten kist met de leeftijdsaanduiding van 52 jaar in mat goud, een beetje in lijn met de verpakkingen van de 25 en 50 jaar oude Macallan.

Ook interessant

Leave a Comment