Meer dan 200 rums bij de nieuwe hotspot ”Rum Club” in Utrecht

by CasaPantalones

Jij denkt dat rum-cola passé is? Echt niet! Als je daar een bijzonder lekkere rum (wellicht dus niet de Bacardi) bij inschenkt, dan krijgt het meest saaie drankje opeens een nieuwe dimensie. In Utrecht wordt binnenkort een bar met het grootste assortiment rums van de stad geopend — meer dan genoeg soorten rum om je rum-cola mee op te frissen, dus.

In het voorjaar opent bar en restaurant Rum Club in het midden van het centrum aan de Oudegracht. Het thema van de bar wordt doorgaans tropisch, maar dat is geheel logisch, als je je bedenkt dat rum het meest zomerse drankje is die wij kunnen bedenken. Zo komen er palmbomen in de zaak te staan, draait er swingende muziek en is er binnen een tiki bar. “Als je je ogen dicht doet en een cocktail in je handen hebt, moet je je kunnen wanen op de Cariben”, aldus Wes Schreutelkamp, eigenaar van de Rum Club, tegen Duic.

Meer dan 200 soorten rum!

Zoals de naam verklapt staat rum centraal in de zaak. Schreutelkamp vertelt: “We gaan dit benadrukken door meer dan 200 soorten rum te schenken, een van onze jongens of meiden tot rum-expert op te leiden die workshops en tastings kan geven en natuurlijk super lekkere rum cocktails te serveren.” Mocht je niet van rum houden, dan kan je in de bar en restaurant ook terecht voor tequila of whisky.

Ook is de Rum Club uitermate geschikt voor een hapje eten. Op het menu komen Jamaicaanse kip, Venezuelaanse arepas, hele gegrilde vissen met pittige salsas en Hawaïaanse bowls.

Samenwerking The Streetfood Club & Beers and Barrels

De club is een samenwerking tussen de twee Utrechtse horeca-ondernemingen The Streetfood Club en Beers & Barrels. “The Streetfood Club combineert een luxe gevoel, streetfood en cocktails. Beers & Barrels is wat stoerder en geeft meer een feest-gevoel. Die twee willen we samenbrengen in de Rum Club”, vertelt Schreutelkamp aan de website.

De precieze openingsdatum van Rum Club is nog niet bekend.
Rum ClubOudegracht aan de Werf 113, Utrecht.

Ook interessant

Leave a Comment