Stan&Co opent deuren in Amsterdam en Den Haag

by CasaPantalones

Stan&Co, bekend om zijn grove bites en de keukentafels vol met enorme planken met eten, komt nu eindelijk naar Amsterdam én Den Haag. Het all day concept van Stan&Co: koffie in de ochtend, lunch of afternoon tea in de middag tot een diner in de avond is al geruime tijd een begrip in Utrecht, Zeist en Arnhem.

Onbijten op het Buitenhof en het Weesperplein

Zo komt Stan&Co in Den Haag aan het Buitenhof en wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. Zo kan het prachtige authentieke pand aan het Buitenhof over een tijdje de hele dag gebruikt worden. In Amsterdam zal Stan&Co te vinden zijn in de oude beurszaal van de voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein, dat wordt verbouwd tot Capital C.

Capital C wordt hét nieuwe creatieve hoofdkantoor van Amsterdam. Het moet een plek worden voor creatievelingen waar ontwerpers, creatieve bureaus, digitale media, kunst en fotografie samenkomen. Voor zowel Den Haag als Amsterdam wordt dit de eerste vestiging Stan&Co. We weten dat het nieuwe restaurant in Amsterdam zo’n 500 m² groot (!) zal zijn en verdeeld over twee etages. Stan&Co moet een verlenging van een huiskamer worden waar je de hele dag terecht kunt voor koffie, bites en cocktails.

De beroemde Josper Grill

Op dit moment heeft Stan&Co al een aantal restaurants door het land. Al eerder schreven we over de geliefde vestiging in hartje Utrecht, waar je kunt plaatsnemen aan de keukentafel en kun je zien hoe de chef de gerechten bereidt in de houtskool-gestookte Josper Grill. De Josper is Stans trots. De Josper kan met houtskool tot maar liefst 400 graden Celsius worden opgestookt en kan zowel als grill dan als oven gebruikt worden, want hij is volledig gesloten. Dat zorgt ervoor dat het eten dat uit de Josper komt knapperig en fris is en een lekkere rooksmaak en rookgeur heeft.

Cocktailbar

Oh, en niet te vergeten, Stan heeft ook nog eens een freestyle cocktailbar. Freestyle cocktailbar? Jep, een cocktailbar op wielen waar de sommelier en -cocktailshaker een heerlijke aperitief voor je maakt. Genoeg reden dus om naar de nieuwe vestigingen uit te kijken en een cocktail te drinken.

Het restaurant in Den Haag zal deze zomer al opengaan. Wanneer Stan&Co in Amsterdam zijn deuren opent, is nog niet bekend. In ieder geval gaat Capital C naar verwachting in het voorjaar open.

Ook interessant

Leave a Comment