Hooikoorts bestrijden met gember en honing

by CasaPantalones

Niet de drogist of de slijterij, maar de groenteboer of lokale imker kunnen jou deze zomer door de zomer heen loodsen! Vergeet dus die snotterende neus, ingewreven wiet-ogen of ingekakte medicijnenstatus. Je moet met honing en gember aan de haal! Deze combi vormt namelijk het perfecte natuurlijke medicijn tegen hooikoorts.

Medicijn tegen hooikoorts

We weten het; eerder zeiden we dat Vodka en Gin het leven van hooikoortspatiënten flink verrijken kan, maar omdat hooikoorts niet op het weekend wacht is dit een prima alternatief, niet? Maar waarom combineren deze twee nou het perfecte natuurlijke medicijn tegen hooikoorts? De knappe knoppen van het wetenschappelijk tijdschrift International Immunopharmacology stellen dat de specerij ontstekingsremmend werkt. Daarnaast triggert de honing (die lokale pollen bevat) je immuunsysteem zodanig dat het antilichamen produceert.

Wat? Ja, honing bevat van nature kleine hoeveelheden stuifmeel van diverse bloemen, bomen en planten. En net als dat je bijvoorbeeld van slangengif weet, is dat jij je lichaam over een langere periode immuun kan maken wanneer jij de agressor gedoseerd blijft toedienen. Deze immunotherapie werkt dus ook met hooikoorts en honing. Het is natuurlijk gevaarlijk om te zeggen dat je ervan af komt, maar het moet de klachten wel verminderen. Omdat het tijd nodig heeft moet je nu wel direct beginnen. Let hierbij dus wel op dat je échte onbewerkte, -gemixte of verhitte honing hebt.

Ook interessant

Leave a Comment