Als vrijgezel moet je dit gedaan hebben

by CasaPantalones

Het vrijgezellenbestaan is een zegen. Geen vrouw of partner om je heen die een plausibele verklaring wenst waarom je weer veel te lang in de kroeg bent blijven hangen. Of die zich afvraagt waarom de geur van je nieuwe shirt wel erg veel weg heeft van Jimmy Choo parfum en die met de precisie van een weddingplanner je weekend volstopt met die ‘ohh zo enige’ sociale evenementen om vooral haar kant van de familie aan jou voor te stellen. Geniet er daarom van dat je vrijgezel bent.

Als vrijgezel heb je het makkelijk. Je kan je roes uitslapen op de bank, zondags naar het voetbal en je gasfornuis is eigenlijk een statussymbool. Het eten wordt immers bezorgd. Toch zijn er een aantal dingen die je echt gedaan moet hebben als vrijgezel zijnde. Het zijn juist de leuke dingen die het leven voor de vrijgezel extra waarde geven.

Vrijgezel on tour: ga alleen op reis

Of je belangstelling nu uit gaat naar een citytrip of een korte vakantie, alleen op reis gaan is een belevenis op zich. Je kunt je eigen planning maken en die locaties bezoeken die alleen jij leuk vindt. Op die manier is het ontzettend eenvoudig om uit je comfortzone te stappen en te genieten van spontane ontmoetingen.

Lekker sportief: een marathon lopen

Als je ook maar een klein beetje sportief bent aangelegd en duursporten niet uit de weg gaat, kan het volbrengen van een marathon een interessante uitdaging zijn. Niet zo zeer om een prestatie van formaat neer te zetten, maar het is gewoon heerlijk. Je bent lekker vroeg bezig, geen vervelende mensen om je heen en je hebt de luxe om je volledig op je zelf te concentreren. Heb je een marathon uitgelopen, dan heb je een levenslange ervaring die niemand je kan afnemen. Doen dus.

Gevoel voor trends ontwikkelen: laat je baard staan

Wat is het toch heerlijk om te weten dat de combinatie van de xy chromosomen ons definieert als man. Zo hoeven we ons niet te scheren en kunnen we onze creativiteit botvieren op de baard. Het kost je hooguit wat tijd om jezelf te voorzien van een geheel nieuwe look. Pak dus die schaar en modelleer hem zoals jij het wenst. Een nadeel is er wel: wil je een hele volle baard om jezelf die Garibaldi-look te geven, heb dan engelengeduld, dat duurt zeker zes maanden voor je gezichtsbeharing op lengte is.

Verlaat je comfortzone: verander je kledingstijl

Draag je sinds je middelbare schooltijd nog steeds dezelfde outfit? Tijd voor een fashion upgrade. Net als jijzelf, dient ook je garderobe een meer volwassen uitstraling te krijgen. Geen slobbertruien en afgetrapte Nike’s meer. laat je adviseren over wat echt bij je past.

Dierenliefde tonen

Wees sociaal en adopteer een huisdier. Ben je gek op huisdieren, adopteer er dan een. Door je huis open te stellen voor een dier dat wacht om te worden geadopteerd, red je de levens van de huisdieren en krijg je gezelschap. Zorgen voor deze dieren in nood kan ook wat structuur en verantwoordelijkheid toevoegen aan je vrijgezellenbestaan. Groot pluspunt: de dames zijn gek op mannen met een zwak voor dieren.

Neem een kookcurcus en verwen jezelf elke dag

Aardappelen koken, een stukje kip bakken en eitjes koken, dat gaat ons nog net goed af, het wordt een ander verhaal als het een echt indrukwekkende interpretatie van de modern ’haute cuisine’ moet worden. Ga dus aan de slag in de keuken, doe een workshop koken, sluit je aan bij een kookclub voor mannen of doe iets anders. Je zult al snel niet meer afhankelijk zijn van de lokale chinees of de frietboer.

Weet waar je het over hebt: word een echte wijndeskundige

Indruk wekken kan je op verschillende manieren doen. En als vrijgezel heb je alle tijd om je juist te verdiepen in de ultieme manier om een perfecte indruk achter te laten: word een echte wijn connoisseur. Het leren van de ins en outs van de rode, witte en rosé wijnen is een investering die zich bijna direct terugbetaald. Zo ben je met een goede parate wijnkennis altijd de perfecte gastheer en wordt het etaleren van je deskundigheid snel gekoppeld aan een hoge mate van intelligentie. Die bonuspunten tijdens je eerstvolgende date sleep je dus met je ogen dicht binnen.

Het lekkerste biertje brouw je zelf

In het leven van de vrijgezel zijn er steevast twee zaken die een grote rol spelen, bier is er één van. Wat is dan dus leuker om het aangename met het nuttige te verenigen? Juist, niets dus en dus ga je lekker je eigen bier brouwen. Zo ben je niet langer afhankelijk van Heineken of Amstel, maar kan je jouw gasten je eigen brouwsel voorschotelen. Doe je het goed, dan kun je zelfs overwegen om je eigen bier handig op de markt te brengen.

Leer een muziekintrument spelen

Als je de mazzel hebt om een mooie vrijstaande woning te hebben geërfd of heb je genoeg inkomen om een vrijstaande woning te kopen, dan kun je overwegen om je latent aanwezige muzikale talenten ten volle te ontplooien. Waarschijnlijk heb je ooit in je leven ‘Guitar Hero’ gespeeld en heb je ook in gedachten meegedrumd op Phil Collins’ wereldhit ‘In The Air Tonight’. Hoog tijd om dat talent aan de wereld te tonen. Voor je al helemaal dolenthousiast afreist naar De Dam in onze hoofdstad is het wellicht een goede tip om wat muzieklessen te nemen.

Geniet van het leven en de aanwezigheid van vrouwelijk schoon

Inkoppertje toch? Als je vrijgezel bent, heb je alle tijd en ruimte om goed rond te kijken.

Ook interessant

Leave a Comment