Dertiger jaren zijn zoveel mooier dan twintiger jaren!

by CasaPantalones

Mochten die naderende jaren van aflating en afbrokkeling je elke avond snakkend naar adem en met zweet op je rug wakker doen schrikken omdat je niet klaar bent om —mon dieu— je twintiger jaren te verlaten (of mocht je jezelf midden in de dertig bevinden), niet getreurd. Dertiger zijn is helemaal zo erg niet. Léuker zelfs, dan twintig zijn. En wel om deze redenen.

1) Je realiseert je vaker dat alles tijdelijk is

Druk maken om dingen die je niet kan veranderen? Dat doe je niet meer. De fuck-it-instelling is compleet in jouw persoonlijkheid doorgesijpeld en daar word je heel gelukkig van.

2) Je gaat meer aandacht besteden aan je huis

Klinkt een beetje sullig, maar als je omgeving er goed uitziet, voel jij je ook beter.

3) Je seksleven wordt kwalitatief beter

Practice makes perfect, toch? Ook al is je seksuele piek ergens in je twintiger jaren, zal je op je dertigste nog beter weten wat jij lekker vindt.

4) Je realiseert je dat je niet iedereen blij kan maken

Het past bij de fuck-it mentaliteit die je gaat aannemen — en dat levert je een heleboel rust op.

5) Je bent niet meer continue ‘zoekende’

In je dertiger jaren begin je steeds meer te begrijpen wat je wil. Natuurlijk, niemand heeft het leven op zijn dertigste al compleet uitgevonden

6) Je drinkt (waarschijnlijk) minder

Die ‘atje-kratjes’ die je in je studententijd erdoorheen luisde staan niet meer in je maandelijkse planning. Natuurlijk, je geniet van een lekker biertje of een mooie whisky, maar het hersenloze zuipen totdat je in een rare coma belandt, horen er niet meer bij. En dat is alleen maar goed voor je. Geen gênante momenten meer of brakke dagen die je hebt verspild.

7) Je neemt in je dertiger jaren je gezondheid serieuzer

Wanneer je dertig bent heb je meer meegemaakt. Je weet dat ziektes iedereen kunnen overkomen en probeert daarom je eigen gezondheid meer te prioriteren dan dat je eerder deed.

8) Je ziet er op je dertigste beter uit dan je nu al doet

Die extra gezondheidsmaatregelen (minder drinken, meer slaap, betere voeding) zullen vruchten afwerpen op je uiterlijk. Daarnaast is jouw kledingstijl niet te evenaren. Hello handsome!

9) Je weet wie je echte vrienden zijn

En dat is echt waardevolle informatie. Zodoende krijg je een groep mensen om je heen die je kan vertrouwen en kan je je tijd investeren in de mensen die het waard zijn. Jij blij, zij blij.

10) Je verdient meer geld

Als bovenstaande redenen je nog niet overgehaald hadden..

Ook interessant

Leave a Comment