Krijg extra charisma met deze tips!

by CasaPantalones

Er zijn weinig dingen zo belangrijker als het hebben van charisma. Íedereen houdt van een charismatische man. Charisma is een kwaliteit waarmee je mensen kan raken, kan boeien en kan veranderen. Als je niet bent gezegend met natuurlijk charisma, dan zul je misschien wat meer werk moeten verrichten om goed en zelfverzekerd voor de dag te komen. Gelukkig is charisma in grote maten gewoon te trainen. Dit zijn 7 tips om jezelf charismatischer te maken:

1. Houd je zenuwen onder controle

Er is niets minder charismatisch dan een piekeraar. Vertrouwen kan je ver brengen in het leven. En terwijl sommige mensen ermee in overvloed worden geboren, moeten velen van ons eraan werken. Dit betekent oefenen. Werk in het beheren van je zenuwen in sociale omgevingen met hoge druk en het wordt in een mum van tijd een tweede natuur. Dat betekent geen zweethanden, geen zenuwtrekjes en minder vaak ‘uuhh’. Begin met deze eenvoudige geruststelling: hoezeer je jezelf ook voor schut zet, het zal nooit het einde van de wereld zijn.

2. Praat over dingen waar je gepassioneerd over bent

Het maakt niet uit of je nu postzegels verzamelt of alles af weet van kikkers. Zo lang je over een onderweg gepassioneerd kunt praten en duidelijk weet waar je het over hebt, kom je charismatisch over. Wat je interesses ook zijn, je moet je er nooit voor schamen om erover te praten. Dat is ook het punt: je kunt wel doen alsof je die Formule 1 races net zo tof vindt als al je collega’s, maar pure passie is veel charismatischer dan slechts een geadopteerde hobby.

3. Wees een uitstekende luisteraar

Praten is één ding, maar luisteren is iets compleet anders. Charisma komt voort uit een gesprek en het gesprek is tweerichtingsverkeer. Onthoud dus dat je ook weet wanneer je je mond moet houden om anderen een goed gevoel over zichzelf te geven. En als we luisteren zeggen, dan bedoelen we ook luisteren. Als je glazig iemand aanstaart en de woorden van een ander langs je heen laat waaien, dan zal er nooit een zinnig gesprek gevoerd kunnen worden. Een interactief gesprek zorgt er niet alleen voor dat jij je fijn voelt, maar ook de persoon tegenover je.

4. Gebruik lichaamstaal

Lichaamstaal is belangrijk in alle aspecten van het leven. Maar als je van plan bent om een ​​reputatie als charisma-machine op te bouwen, dan is dit een van de belangrijkste aspecten van allemaal. Niemand wilt namelijk praten met een gebogen, onzeker mannetje in de hoek van een kamer. Leer hoe je met je borst vooruit en blik omhoog in een ruimte kunt staan. Nee, je hoeft er niet bij te lopen als een haantje, maar zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Gebruik handbewegingen tijdens het praten – zonder er als een rapper uit te zien – en durf dichterbij te komen.

5. Wees positief

Niemand houdt van ellendigheid. Erbij zitten als een pessimistisch en cynisch persoon is nou niet bepaald uitnodigend. Leer te lachen, wees optimistisch en bekritiseer anderen niet. Maak dingen positief en wees beleefd, voor iedereen. Sommige vrouwen mogen dan op een onbeschofte vent vallen, maar véél meer vrouwen vinden het geweldig om hun man anderen beleefd en vriendelijk te behandelen. Het is een kunst om overal het positieve van in te kunnen zien, maar als je deze skill eenmaal beheerst, dan verandert je leven compleet.

6. Onthoud mensen hun namen

Een eenvoudige truc, maar het kan je veel brengen. Mensen horen graag hun eigen namen. Dit laat ze zich herkend en belangrijk voelen en laat mensen naar je luisteren. Zorg er dus altijd voor dat wanneer je iemand voor het eerst ontmoet, je haar naam goed opslaat. Herhaal haar naam een keer, zodat het voor jezelf beter wordt opgeslagen. Geloof me: Als je in een grote ruimte iedereen haar naam kunt herinneren, dan ben je al heel ver.

7. Laat je humor zien

Mensen met humor worden vaak van zichzelf al gezien als charismatische personen. Dat is niet gek, de twee gaan hand in hand. Toch is humor subjectief, dus weet wel wanneer en waar je een bepaalde grap kunt maken. Je beste vriend mag een donkere mop tijdens een treurige gebeurtenis wellicht waarderen, maar dat geldt misschien niet voor die collega die je twee keer per jaar ziet.

Ook interessant

Leave a Comment