Een Chesterfield is de bank voor jouw mancave

by CasaPantalones

We zeggen het voorzichtig: de bruin leren Chesterfield uit Engeland is het mannelijkste meubelstuk dat je in je interieur kunt hebben. Naast je thuisbar, uiteraard.

Geen excuus nodig voor een Chesterfield

De bank is klassiek, simpel en traditioneel en daardoor nooit uit de mode. Ideaal om als een echte gentleman whisky op te drinken. Of om gewoon op onderuit te hangen bij je favoriete Netflix-serie. Het is een alleskunner. En dat is precies de reden waarom jij hem in je woonkamer wilt hebben.

Wat de Chesterfield zo essentieel in je interieur maakt is de veelzijdigheid van de bank. Hij past zich aan het interieur waar hij in staat, zodat hij met elk huishouden overeenstemt. Ookal stamt de oorspronkelijk Engelse bank uit de negentiende eeuw, de bank past perfect in een modern interieur (ofwel: jouw woonkamer). Niet gek dus dat je hem tegenwoordig vrij vaak tegenkomt in restaurants of andere hippe settings.

Wat ook fijn is aan de bank: omdat hij van leer is maakt het niet uit als je er een keer iets op morst. Dat kan hij hebben. Kies echter wel voor comfort (en je portemonnee) en koop een tweedehands variant. Dan zit het leer wat minder hard en de kosten lopen niet te hard op. De prijs van een nieuwe Chesterfield ligt namelijk meestal rond de paar duizend euro. Wanneer je op Marktplaats rondkijkt kan je hem al snel voor onder de € 1.000 op de kop tikken.

Ook interessant

Leave a Comment