Het bescheiden optrekje van Tesla-oprichter Elon Musk

by CasaPantalones

Dat er verschillende deuren openen wanneer je oprichter bent van meerdere succesvolle (en soms wat onsuccesvolle) bedrijven, dat moge duidelijk zijn. Meestal is er een verband tussen de grootte van de deuren die openen en de grootte van het succes dat je hebt. Tesla en SpaceX CEO Elon Musk bewijst dit maar weer eens met zijn gigantische villa in het fabuleuze Bel Air.

Elon Musk en Bel Air

De CEO van Tesla is niet de minste wanneer het aankomt op vermogen. Volgens de laatste schattingen zit dit heerschap op een vermogen rond de $30 miljard, niet echt slecht dus. Wanneer je zo’n berg financiële zekerheid hebt, is het automatisch eenvoudig om een grote uitgave te doen. Waarschijnlijk zonder een moment te twijfelen kocht Musk deze villa voor een schamele $24.250.000. Een bedrag dat de meeste van ons niet snel zullen zien in één mensenleven, maar voor Elon Musk is het slechts bijzaak.

de bel air mcmansion Elon Musk Tesla Pure Luxe

Vijfde aankoop in de buurt

Het leukste van dit hele verhaal komt nog. Deze exorbitante villa is namelijk niet het enige onderkomen in Bel Air dat op naam van Musk staat. Het is zijn vijfde aankoop in deze buurt. Mede hierdoor ontstaat het gerucht dat hij vroeg of laat alle huizen van een bepaalde postcode wil bezitten – zeker gezien het feit dat alle huizen op steenworp afstand van elkaar liggen. De villa van $24,25 miljoen is dus zijn meest recente aankoop, maar het is niet zijn daadwerkelijke verblijfplaats.

De villa waar Musk met zijn familie verblijft is namelijk iets minder extreem. Hij besloot nog niet zo lang geleden om zijn huidige onderkomen – een Bel Air villa van $17.000.000 – te tonen aan het grote publiek. Deze ‘McMansion’ telt zeven slaapkamers, zeven badkamers en vier separate toiletten. Genoeg ruimte om goed te kunnen leven zou je zeggen. Daarnaast is er de mogelijkheid te zwemmen in het buitenzwembad, je kunt een balletje slaan op de tennisbaan en krachttrainen in de fitnessruimte. Mocht je vervolgens willen ontspannen, dan is dat prima mogelijk in de thuisbioscoop.

Met een villa in je bezit als deze is het lastig voor te stellen er nog een te kopen. Echter, het aankopen van vastgoed is nog steeds een solide investering. Al vragen we ons af of Elon Musk het daarom doet. Bloomberg mocht in ieder geval binnenkijken in dit bescheiden huis en jullie kunnen hieronder zien wat er allemaal te vinden is.

Ook interessant

Leave a Comment