Te koop: de beruchte villa van Al Capone

by CasaPantalones

De villa van Al Capona, de overleden Amerikaanse gangster, staat te koop. Je hebt hem al voor een schappelijke prijs van twaalf miljoen euro. Dan heb je niet zomaar een nieuw stulpje, maar eentje met geschiedenis.

Valentijnsbloedbad

Naar verluidt vluchtte Capone naar dit huis toen het Valentijnsdagbloedbad in Chicago plaatsvond. Op deze romantische dag in 1929 werden zeven mannen in koele bloede omgelegd. Er werd gedacht dat Capone hier de opdrachtgever van was.

En om onder te duiken vertrok hij naar Florida en met succes: hij is nooit aangewezen als opdrachtgever of ook maar gelinkt aan de bloederige bedoeling. Hopelijk ga jij de villa voor hele andere doeleinden gebruiken.

image

De villa van Al Capone 

De woning van 11.000 vierkante meter ligt op het kunstmatige Palm Island in Miami Beach en kijkt uit over Biscayne Bay. De villa werd gebouwd in 1922 en in 1928 kocht de maffiabaas het voor ruim € 32.000 op naam van zijn vrouw.

Hij voegde daarna nog een aantal onmisbare elementen toe, om het helemaal naar zijn eigen stijl te maken: een grot van koraalrots, een tuinhuis en een hek van twee meter hoog met zoeklichten.

Lang kon de beruchte gangster er niet van genieten, want in 1931 werd hij veroordeeld tot elf jaar celstraf. Vanuit de gevangenis wist hij nog steeds zijn organisatie te besturen en daarom belandde hij in 1934 in Alcatraz.

Halverwege de jaren 30 begon hij tekenen van dementie te vertonen, waardoor hij het laatste jaar van zijn straf in de gevangeniskliniek uitzat. In 1939 werd hij vrijgelaten en na een behandeling van een jaar in het ziekenhuis, trok hij zich terug in zijn droomhuis in Miami.

image

Na zijn vrijlating was zijn organisatie al ingestort en was hij niet meer de grote maffiabaas. Al Capone overleed in 1947 in dit huis en sindsdien zijn er meerdere eigenaren geweest. De villa was een geliefde plek voor fotoshoots van grote merken, maar is momenteel op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Grote kans dat je dan wel een filmploeg op de stoep hebt staan, want de verfilming van Fonzo is 2 april van start gegaan. Tom Hardy speelt hierin Al Capone in zijn laatste levensjaren.

Je krijgt zeven slaapkamers, vijf badkamers, een zwembad en een uitzicht om van te dromen. Bekijk de foto’s en je bent overtuigd. Bieden maar!

image

Ook interessant

Leave a Comment