Dit zijn de rijkste DJ’s ter wereld!

by CasaPantalones

DJ’s staan erom bekend dat ze een aardig zakcentje verdienen met het afspelen van plaatjes. Een leuke bezigheid en tevens een hobby die in staat is om duizenden mensen gelijktijdig op één plek te verzamelen. Logischerwijs kun je als dj – mits je een goed nummertje uitbrengt (of twee) – een aardige soms geld bij elkaar draaien. Ondanks het feit dat we weten dat de muziekindustrie er een is van miljarden, is het toch vaak onduidelijk hoeveel geld dj’s nou werkelijk hebben. We zochten uit wie de meest vermogende dj’s van het moment zijn.

5. David Guetta – $75.000.000

Om heel eerlijk te zijn is de nummer 5 in dit lijstje er een die pas sinds kort op deze plek staat. Sinds de onfortuinlijke dood van collega-superster en dj Avicii (goed voor $95.000.000), heeft David Guetta het stokje voor de vijfde plaats overgenomen. De geboren Fransman is inmiddels een veteraan in het vak en heeft een grote diversiteit aan hitjes naar de internationale muziekscene gebracht. Hij is op dit moment geschat op een vermogen van 75 miljoen dollar. Niet slecht om het lijstje mee te beginnen.

4. Armin van Buuren – $100.000.000

Daar is ‘ie, de eerste Nederlander in dit rijtje. Armin van Buuren is voornamelijk groot geworden door, net als vele andere Nederlandse dj’s te groeien in de ‘Trance’ scene. De dj behoort absoluut tot de top van de wereld. Hij is maar liefst vijf keer uitgeroepen tot beste dj van de wereld – dat zegt wel wat toch? Overigens is het dan weer niet zo bijzonder als je uit een land als Nederland komt. Wij schijnen er namelijk een handje aan te hebben om top-dj’s voort te brengen.

3. Tiësto – $150.000.000

Deze geboren en getogen Brabander (Breda) is de tweede Nederlander in de top-5 en tevens de laatste. Evenals Armin van Buuren heeft ook Tijs Michiel Verwest z’n strepen verdiend in het trance genre. Tiësto is voor vele dj’s uit de jongere generatie een voorbeeld geweest. Weliswaar iets minder vaak, maar beslist niet minder onverdienstelijk is ook Tiësto meerdere keren uitgeroepen tot beste dj van de wereld (driemaal). Deze titel wordt ieder jaar uitgedeeld door internationaal gerenommeerde DJ Mag. De top-100 van populairste dj’s wordt overigens gekozen door het publiek.

2. Daft Punk – $150.000.000

Het iconische en tevens mysterieuze duo gaat inmiddels alweer enkele decennia mee. Net als hun collega David Guetta, komen ook deze twee heren uit Frankrijk – Parijs om precies te zijn. Daft Punk wordt internationaal gezien als pioniers op het gebied van de hedendaagse house-muziek. Daft Punk heeft een belangrijke rol gespeeld in de verandering van geluiden en de structuur die dj’s tot dan hanteerden in hun nummers. De heren hebben hun werk meerdere malen mogen bekronen met Grammy Awards en zijn uiteraard bekend van de monsterhit ‘One More Time‘.

1. Calvin Harris – $250.000.000

Calvin Harris is de onbetwiste aanvoerder van dit lijstje. Hij mag dan wel een dj zijn, van alle dj’s in dit lijstje is Harris absoluut de meest popmuziek georiënteerde artiest. Mede door samenwerkingen met onder andere Katy Perry, Pharrell Williams en Ellie Goulding heeft de Brit een zeer respectabel CV op weten te bouwen. Juist door features van sterren van dit kaliber worden de plaatjes van Calvin Harris werkelijk iedere keer grijs gedraaid.

Nederlanders ondanks populariteit toch nog niet heel erg vermogend

Die uitspraak moeten we natuurlijk een beetje nuanceren, maar het komt erop neer dat het Nederlands dj-gilde van uitmuntende kwaliteit is. Denk aan namen als Martin Garrix, Afrojack, Nicky Romero en Hardwell, ons land is internationaal goed vertegenwoordigd. Ondanks dat is er voor deze heren nog een lange weg te gaan om door te stoten in de top-10 van rijkste dj’s ter wereld. Daar zal ongetwijfeld verandering in komen.

Ook interessant

Leave a Comment