Whisky investeringen zijn bizar rendabel!

by CasaPantalones

Heb je altijd al geld willen verdienen met je favoriete drank whisky? Dan is dit het moment om in te stappen. De Luxury Investment Index van Knight Frank, een internationaal bedrijf dat onderzoek doet naar rijkdom, heeft namelijk onthuld dat investeren in zeldzame whisky’s nú de meest winstgevende investering is binnen de luxe investeringen.

600% Rendement?

Maar hoe dan? Uit het rapport blijkt dat zeldzame whisky’s in tien jaar tijd een rendement van bijna 600 procent hebben bereikt. Dat indrukwekkende cijfer was beduidend hoger dan andere (meer bekende) luxe-investeringen zoals auto’s, horloges en sieraden. Alleen al in 2018 zag zeldzame whisky een stijging van 40 procent in waarde. Booming business dus.

Investeren in whisky

Knight Frank, The Wealth Report 2019/Bloomberg

Grote vraag naar Whisky uit het Oosten

Bradley Woolfe, eigenaar van WhiskyDirect (een online retailer in zeldzame whisky’s), zegt tegen D’marge dat deze stijging komt door een grote vraag uit Aziatische landen zoals China, dat een enorme economische groei heeft doorgemaakt.

“This exponential growth in market demand coupled with the limited supply of whisky, particularly ultra-aged and limited releases has seen prices skyrocket in recent years.”

Veilingen

Ook doen zeldzame whisky’s het bijzonder goed bij veilingen. Kopers geven dan aan wat ze willen betalen voor een fles, ongeacht de oorspronkelijke prijs die door de distilleerderij is vastgesteld. Het resultaat? Bieders die graag laten zien wie het meeste geld bezit.

Ondanks de hype die de zeldzame whiskymarkt overspoelt, gelooft Woolfe dat er nog steeds genoeg kansen zijn voor nieuwkomers om geld te verdienen met whisky’s van opkomende distilleerderijen. Je hebt immers maar één goede whisky nodig om een van de vele awards wereldwijd te winnen om zo de prijsstijgingen te zien verdubbelen. Dit is de afgelopen jaren vaak gebeurd met Japanse whisky’s.

Profijt van slechte investering(en)

Voor wie de kans durft te wagen, moet er natuurlijk wel bewust van zijn dat er risico’s aan deze investering verbonden zijn, zoals bij elke andere investering. Het grote voordeel van je geld in whisky steken is natuurlijk dat mocht de markt instorten, je altijd nog een goede fles whisky hebt om op te drinken.

Ook interessant

Leave a Comment