De 5 beste en dikste nachtclubs ter wereld

by CasaPantalones
Vroeger gaven legendarische clubs als Studio54, Hacienda, Paradise Garage en Tunnel gewoon de beste feestjes. Tegenwoordig zoeken ravers naar meer dan muziek alleen. De club moet qua aankleding perfect in een sci-fi film passen, en zo van uitgaan een totaalervaring maken. Hieronder de 5 beste nachtclubs ter wereld die dat erg goed begrepen hebben.

Octagon – Seoul

Seouls Octagon heeft alle dingen die een hedendaagse club nodig heeft. Het is moeiteloos cool dankzij een stijlvol underground bunkerontwerp en volledig uitgeruste surroundgeluid. Maar dan, net als bij de beste clubs, wordt het crazy, dankzij een groot zwembad en meer hi-tech gadgets dan James Bond kan dragen.

Zouk – Singapore

De naam is afgeleid van het Creoolse woord voor twerken (of iets vergelijkbaars). Zouk is een toekomstbestendige club die is ontworpen door een of andere te gekke wetenschapper uit een stripboek. Het bestaat uit vijf verschillende clubs: een met een bankbrekende kunstcollectie, andere met een Blade Runner-achtig ontwerp en een met een door Gaudí geïnspireerde hoofdruimte. Het werd geopend in 1991 en heeft sindsdien in bijna alle top 20 clubs van de wereld gestaan.
Zouk - Singapore | Gentlemens-Magazine.NL

Green Valley – Camboriú, Brazil

Er zijn niet veel clubs in de wereld waar de clubcultuur de natuur ontmoet. De Green Valley van Brazilië begon in 2007 als een grote tent midden op een vliegveld en is uitgegroeid tot een knotsgekke plek waar je alleen maar van droomt: “een festivalclub van jungleformaat”, zegt de website van de club. Maar het echte wonder van deze plek, die regelmatig bovenaan de 100 beste clubs van DJ Mag staat en wordt omringd door bomen, openbaart zich pas bij zonsopgang. Reden genoeg om deze jungle een keer te trotseren.

Womb – Tokyo

Regelmatig staat Womb in de top vijf clubs ter wereld door Mixmag en andere tijdschriften voor dansmuziek. Shibuyas vier verdiepingen tellende baarmoeder is, zoals de meeste dingen in de hoofdstad van Japan, een ervaring om te aanschouwen. Het is niet groot, met slechts 1.000 toegelaten clubgangers, maar de intimiteit in combinatie met gevaarlijke lichtverblindende lichtshows, geavanceerde line-ups en het intense soundsystem, maken het tot een kaskraker. En, nog belangrijker dan al het andere dat we kunnen bedenken, het heeft een van ’s werelds grootste discoballen.
Womb - Tokyo | Gentlemens-Magazine.NL

XS – Las Vegas

XS vecht met concurrent Hakkasan voor de titel van meest belachelijke club van Las Vegas – en voor ons pakken zij die titel, simpelweg omdat ze beweren geïnspireerd te zijn door de ‘sexy rondingen van het menselijk lichaam’. De naam is ook zeer beschrijvend voor de vibe van de club – verwacht verbijsterend design, pyrotechniek, lasers, een gouden trap en een enorm zwembad.

Ook interessant

1 comment

Tel Aviv is dé stedentrip van 2019! – Gentlemens Magazine ✅ 2 februari 2019 - 08:12

[…] Travel […]

Reply

Leave a Comment