Sex met je ex is goed volgens de wetenschap

by CasaPantalones

De wetenschap kan soms zo verfrissend zijn, zekers als ze wat zinnigs te melden hebben over je ex. Zo blijkt bijvoorbeeld dat je van the dark side bent als je bevriend blijft met je oud-vriendin, en nu stellen onderzoekers dat sex met je ex gewoon prima moet kunnen!

Sex met je ex

De jongens in het lab aan de Wayne State University in Detroit deden onderzoek naar de gevolgen die seks met je ex kan hebben. Ze kwamen tot de conclusie dat dergelijke seks geen belemmering zou moeten vormen en jou op de lange termijn zelfs gelukkiger kan maken – een soort acceptatie-seks dus? Nu kun je natuurlijk denken dat dit typisch is wat een groepje gasten “in de naam van de wetenschap” zouden zeggen, maar er is serieus onderzoek gedaan!

mr and mrs smith GIF

Wetenschappelijk onderzoek

De conclusie komt voort uit een analyse van maar liefst 113 vers opgesplitste individuen die deelnamen aan een experiment vol “longitudinale methoden om te testen of het najagen van seks met een ex-partner herstel na een breakup belemmert”. Gewoon een online enquete dus, met de volgende vragen:

  • Heb je fysiek contact gehad met je vorige partner?
  • Hoe voel je je sinds het uiteenvallen?
  • Hoe emotioneel gehecht voel je je?
  • Kun je vertellen over feitelijke of gepoogde seksuele ontmoetingen met je ex-partners?

Er gingen twee maanden voorbij eer dat alle gegevens binnen waren, met een follow-up van nog eens twee maanden om het onderzoek waterdicht te krijgen. Uit de resultaten-analyse concludeerden de onderzoekers dat ex-seks geen belemmering vormt voor emotionele herstel na een break-up. Wel waren degenen die nog steeds met lichte gevoelens kampten vaker in voor een beurtje, maar dergelijke ontmoetingen hielpen om de draad op te pakken in het dagelijks leven.

angelina jolie GIF

Conclusie

Moraal van het verhaal is dus dat het niet perse onjuist is om seks met je ex te (blijven) hebben, waar buitenstaanders je vaak toe zullen snauwen dat dit echt uit den boze is! Stephanie Spielmann van Wayne University roept op om slechts kritischer te kijken naar de motivatie van mensen om seks te hebben met een ex. Omdat iedere break-up uniek is moeten we ons er niet per definitie rot over voelen!

Ook interessant

Leave a Comment