Wetenschap bewijst: plagen is goed voor relatie

by CasaPantalones

Partners willen elkaar nog wel eens plagen. Het wordt niet altijd gewaardeerd als het uit de hand loopt, maar uit onderzoek blijkt dat elkaar plagen op de lange duur goed is voor de relatie. Dus als jij er altijd al eerste bij bent met een plagende opmerking als je partner een onhandig moment hebt, of vice versa, dan kan je daar gerust mee doorgaan.

Plagen in relatie

Het onderzoek is gehouden bij 15.000 mensen over een periode van 30 jaar. Wat blijkt: humor is één van de belangrijkste eigenschappen van een gezonde relatie. Kunnen lachen om elkaar is een teken dat je comfortabel bent met je partner. Het blijkt zelfs dat mensen die om elkaar kunnen lachen een grotere kans hebben om romantisch tot elkaar aangetrokken te zijn. Dat is natuurlijk een beetje het kip en ei verhaal, maar de resultaten blijven geldig. Partners die om elkaar lachen hebben een betere relatie.

Samen lachen

Natuurlijk moet het niet te ver gaan. Agressieve humor en kleinerende opmerkingen zijn evenmin een goed teken als een ander hier echt aanstoot aan neemt. Maar als jij je echt comfortabel genoeg bent met je partner, kun je het zo gek nog niet verzinnen. Het maakt niet uit hoe dom de grappen zijn, zolang jullie samen maar om hetzelfde lachen. Het helpt vooral als jij en je partner een gevoel voor humor hebben waar anderen niet snel inkomen. De grappen die jullie met zijn tweeën delen verbinden jullie.

Ook interessant

Leave a Comment