Dit is de nieuwe Iphone (2018)

by CasaPantalones

De nieuwe iPhone van Apple werd eergisteren gepresenteerd. De nieuwste creatie is afgeleid van de iPhone X, met de nodige verbeteringen en verkrijgbaar in verschillende maten. CEO Tim Cook begon de avond met de vernieuwde Apple Watch Series 4. Na het horloge kwam de iPhone aan de beurt met direct een opvallende functie: de nieuwe iPhone XS is IP68-gecertificeerd. En dat betekent dat de telefoon voor een half uur twee meter onderwater kan blijven.

Het scherm van de nieuwe iPhone

De nieuwe iPhone XS, is voorzien van een OLED-scherm, waardoor het kleurbereik zestig procent groter is, volgens topman Phil Schiller. Ook bij deze iPhone is de vingerafdrukscanner verdwenen en komt daar gezichtsherkenning voor in de plaats, die sneller dan bij de vorige iPhone belooft te zijn.

De iPhone XS heeft een scherm van 5,8 inch en is daarmee even groot als de iPhone X. Naast de XS zal er ook een grotere variant van de nieuwe iPhone zijn: de iPhone XS Max met een 6,5 inch scherm en een resolutie van 2.435 bij 1.125 pixels.

De iPhone XS Max is uiteindelijk even groot als de iPhone 8 Plus (5,5 inch), omdat de randen van de vernieuwde iPhone een stuk dunner zijn.

Camera van de nieuwe iPhone

De iPhone XS heeft aan de achterzijde twee camera’s, beide met 12 megapixel. Een van de camera’s heeft een wide-angle lens en de tweede een telelens. Aan de voorkant van de nieuwe iPhone zit ook een camera, met 7 megapixel.

De camera’s kunnen meerdere foto’s maken, met verschillende belichtingstijden. Vervolgens wordt hier één foto van gemaakt, met behulp van kunstmatige intelligentie, wat voor betere kwaliteit van de foto’s zorgt.

Deze kunstmatige intelligentie komt voort uit de nieuwe A12-chip die een subchip heeft. De iPhone X had deze ook al, maar de nieuwe iPhone heeft acht processorkernen in plaats van twee.

Het geheugen van de nieuwe iPhone

De nieuwe iPhone begint bij een opslag van 64GB. Daarna komt een variant met 256GB en dan ook nog een met een geheugen van 512GB.

Of deze verschillende opties bij alle drie de varianten mogelijk zijn, weten we nog niet. Daar komen we vanavond natuurlijk bij je op terug.

De nieuwe iPhone kopen

De nieuwe iPhone XS wordt verkocht vanaf € 1.159 en de XS Max vanaf € 1.259. De pre-order kunnen vanaf 14 september geplaatst worden. Deze worden dan op 21 september geleverd en op deze datum start ook de verkoop in Nederland.

De nieuwe iPhone is er in drie kleuren, namelijk goud, zilver en grijs.

De goedkope gekleurde iPhone XR

Een derde optie is de nieuwe iPhone XR, met LCD-scherm in plaats van OLED-scherm, zoals bij de XS en XS Max. Verder heeft deze iPhone maar één camera achterop van 12 megapixel.

Nieuwe iphone xr

De nieuwe iPhone XR maakt wel gebruik van gezichtsherkenning voor het ontgrendelen van het toestel. Deze iPhone is er met 64GB, 128GB en 256GB en is te koop vanaf € 859.

Je kunt kiezen uit een witte, blauwe, zwarte, rode en gele iPhone XR en deze telefoon is vanaf 26 oktober beschikbaar.

Ook interessant

1 comment

Pasquinel 19 september 2018 - 23:31

DUUR! TE DUUR!

Reply

Leave a Comment