Memphis Depay draagt bizar duur horloge!

by CasaPantalones

Je kunt een hoop van Memphis Depay zeggen, en heel veel mensen doen dat dan ook, maar één ding is zeker: die gozer durft wel. En met z’n huidige prestaties bewijst-ie z’n criticasters ook ongelijk: z’n uiterlijke verschijningen hebben op geen enkele manier invloed op z’n prestaties.

De beste man heeft gewoon een lekker extravagante smaak. Prima. Het zijn mannen als Memphis Depay die het leven wat kleur geven. Geen man zou moeten worden bekritiseerd omdat hij het leuk vindt zijn eigen smaak door te ontwikkelen. Da’s Calimero-gezeur.

De prijs van de met diamanten ingelegde Nautilus gaat ver over de ton

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de nieuwste, meest flamboyante creatie van de man op wie onze Oranje-hoop is gevestigd:

Horloge-collectie Memphis Depay

Memphis Depay heeft (naast overduidelijk teveel tijd en een passie voor rappen) inmiddels meer dan vijf miljoen Instagram-followers, die hij op dagelijkse basis voorziet van verse stijlinspiratie en voetbalnieuws. En ook hier weer: je kunt van ‘m zeggen wat je wilt, maar levendig is het allemaal wel. De man stopt er echt iets van zichzelf in, en hij doet dingen nooit half.

Zo koopt hij zijn horloges dus ook. Memphis Depay heeft een vrij bizarre collectie, met onder andere meerdere Richard Milles, een Rolex en een Hublot:

Ook willen we je dit geweldige pronkstuk in z’n collectie niet onthouden, de Audemars Piguet Royal Oak Concept Flying Tourbillon GMT, waarvan de prijs vanwege z’n exclusiviteit louter in Zwitserse Franken gecommuniceerd wordt: CHF 169.950 (pakweg anderhalve ton):

View this post on Instagram

Tets, I’m soon landing in LA

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay) on

Maar goed. Dat is nog niet het gekste. Het horloge dat onze flamboyante oranje leeuw Memphis Depay draagt in z’n clip gaat nog een stapje verder namelijk.

Patek Philippe Nautilus

De liefhebber van de knappere horlogerie herkent hierin direct een van de meest iconische horloges aller tijden, de in 1976 geïntroduceerde Patek Philippe Nautilus.

Een aardige analogie: net als Memphis Depay in het heden, werd de Nautilus ten tijde van z’n introductie niet bepaald door iedereen begrepen. Het was ’s werelds duurste stalen horloge en had -buiten de basale tijdsweergave- geen complicaties.

Ook werd het ontwerp (volgens de overlevering geschetst op een servet tijdens een horlogebeurs) van de inmiddels legendarische ontwerper Gérald Genta niet echt op waarde geschat. Het horloge was schaamteloos in-your-face, exorbitant geprijsd en welhaast kolderiek dik aangezet. Hij werd dan ook niet voor niets al snel omgedoopt tot de ‘Jumbo’.

Het horloge was aanvankelijk dus zeker geen verkoopknaller, maar dat is tegenwoordig wel anders. Een Nautilus uit die tijd bereiken probleemloos prijzen boven de halve ton, terwijl het nog altijd ‘gewoon’ een stalen horloge is met een vrij basaal uurwerk. Totale gekte.

Ook zijn praktisch alle Nautilussen alleen te koop met een ongekende wachttijd, die tot jaren kan oplopen – een situatie die Patek Philippe weigert te veranderen omdat dat nu eenmaal niet bij het huis zou passen.

Nautilus scoort op Instagram

Volgens horlogekenners heeft de Nautilus die ongekende opkomst in met name de laatste tien jaar vooral te danken aan Instagram, waar #Nautilus aanmerkelijk hoger scoort dan – noem eens een dwarsstraat – #Casio.

Één van die Instagram-helden is dus onze eigen Memphis Depay. Maar zoals altijd, gaat hij daarin een stap verder dan wie dan ook ter wereld. Memphis Depay draagt namelijk een Patek Philippe die is costumized – waarschijnlijk voor hem persoonlijk, al kan het natuurlijk zijn dat-ie hem heeft overgekocht van -pakweg- een bevriende rapper.

We kijken even verder naar de details. Allereerst het type. De Nautilus die de spits hier draagt heeft een chronograaf-uurwerk zoals die ook gebruikt wordt in de gouden ref. 5980, een schitterend afgewerkt, 308 onderdelen tellend uurwerk met 21-karaats gouden rotor.

Maar. Dat horloge wordt niet geleverd met diamanten. De enige volledig met diamanten ingelegde Patek Philippe Nautilus is de ref. 5719, maar dat model (dat ook iets kleiner is – niks voor Memphis Depay), wordt dan weer niet geleverd met chronograafuurwerk.

De prijs van het horloge in Memphis Depay’s rapvideo

De conclusie die we daaruit kunnen trekken, is dus eenvoudig: Memphis Depay heeft dit horloge naar z’n eigen wensen laten maken. Dat zou bij Patek Philippe gebeurd kunnen zijn, maar heel voor de hand liggend is dat niet (ze maken heel zelden one-offs).

Hoe het horloge dan toch zo gemaakt is? Zeer waarschijnlijk heeft Memphis Depay een costumizer de opdracht gegeven. Welke dat is, dat is natuurlijk giswerk, maar hij zou even langs kunnen zijn gegaan bij MAD Paris, of misschien even naar Zwitserland toe gereden kunnen zijn voor een bezoekje aan Artisans de Genève. Of hij is op vakantie geweest in Miami.

Maar nu de belangrijkste vraag: wat mag het horloge van Memphis Depay gaan kosten? Vooropgesteld dat horloges in deze prijscategorie nooit echt een vaste catalogusprijs hebben, kunnen we ons hier louter baseren op educated guessing.

Horloge van een half miljoen

Laten we die rekensom hier eens proberen te maken. De officiële prijs van de gouden Nautilus met chronograafuuwerk (ref. 5980) is een schappelijke € 80.200. De daadwerkelijke marktprijs, echter, ligt eerder rond de ton. En geloof ons, dat levert-ie dan ook echt op.

De prijs van de met diamanten ingelegde ref. 5719, echter, gaat pas echt naar de sterren. Die is van jou voor een keurige € 416.800.

In hogere horlogerie-algebra ziet dat er zo uit: grote+zeldzame+gouden Nautilus+chronograaf+diamanten+costumization+rijke Memphis Depay= € ergens tussen de vier en vier en een halve ton. Dat lees je goed. Bijna een half miljoen voor een horloge. Onze leeuw brult weer.

Ook interessant

Leave a Comment