Schoonmaken en schoonhouden van een lederen horlogeband

by CasaPantalones

Door het directe contact tussen de horlogeband en de huid kan er zich allerlei viezigheid ophopen. Dat kan het leer niet alleen aantasten en laten breken, er bestaat ook een goede kans op een stinkende horlogeband. Houd daarom je bandje van je horloge in topconditie met deze tips.

Draag de lederen horlogeband iets losser

Mocht je de luxe hebben van een horlogecollectie, kies dan (met name met warm weer) voor een band van metaal. Draag je toch leer, dan is het verstandig om je horloge iets losser te dragen zodat de huid kan ademen. Ook handig: wrijf met een droge doek de band schoon voordat je ‘m ’s ochtends om doet.

Schoonmaken lederen horlogeband

Als het leed al is geschied en je leren band niet meer zo fris ruikt, moet je ‘m schoonmaken. Zo ga je te werk:

Veeg met een droge katoenen doek de lederen band schoon en verwijder stof en vuil. Bevochtig een andere katoenen doek met lauw water en voeg enkele druppels vloeibare zeep toe. Wrijf in een cirkelbeweging beide zijden van de band schoon. Gebruik een schone, vochtige doek om de zeep te verwijderen. Let op: is je horlogeband gemaakt van onafgewerkt leer, dan moet je zadelzeep gebruiken.

Leg het bandje vervolgens op een goed geventileerde plaats om te drogen. Als de band volledig droog is kun je ‘m insmeren met lederconditioner. Succes!

Ook interessant

Leave a Comment