Tag Heuer komt met limited edition-model van de Monaco

by CasaPantalones

In 1969 werd de TAG Heuer Monaco onthuld als de eerste vierkante automatische chronograaf in de geschiedenis van de horlogerie. Inmiddels zijn we een halve eeuw verder en kunnen we eenvoudig concluderen dat het horloge de tand des tijds heeft doorstaan en een waar collectors-item is geworden. Om het 50-jarig jubileum van de Monaco luister bij te zetten, onthult TAG Heuer een nieuw limited edition-model dat wordt geleverd met een koffietafelboek. Het laat zich natuurlijk al raden waar het over gaat.

TAG Heuer gaat terug naar haar roots

Details over het nieuwe horloge zijn nog vaag, maar in een Instagram-video (hieronder) laat TAG Heuer zien dat de Monaco 50 teruggaat naar haar roots in Geneve, met een vleugje seventies. Tot goedkeuring van haar bekendste drager Steve McQueen.

Het koffietafelboek, met de titel Paradoxical Superstar, laat onder meer zien hoe de Monaco brak met een traditie en het eerste horloge werd met een sportieve vierkante wijzerplaat. Enkele bekende Monaco-dragers hebben een bijdrage geleverd aan het boek en een speciaal voorwoord is zelfs geschreven door –hoe kan het ook anders Prins Albert van Monaco.

Verzamelaars hoeven niet lang te wachten met hun bestelling. De Monaco 50 gaat in mei van dit jaar in de verkoop en is zowel online als in de winkels van TAG Heuer beschikbaar.

Ook interessant

Leave a Comment