3 awesome Buzzraw e-bikes van Coast Cycles

by CasaPantalones

Producenten van elektrische fietsen hebben in feite twee manieren om hun waar aan de man te brengen. Zo kun je natuurlijk proberen om een e-bike verdacht veel te laten lijken op een traditionele fiets. Handig, zo ziet immers niemand dat je gebruikt maakt van de elektrische ondersteuning. Je kunt er ook voor kiezen om lekker eigenwijs te zijn en een zeer afwijkend model op de markt te brengen. Coast Cycles koos voor die laatste optie. Onder de naam E-bike Buzzraw brengen ze drie types elektrische fietsen op de markt. Een ding is zeker: hier wil je mee gezien worden.

Coast Cycles is niet geheel onbekend als het om e-bikes gaat. Eerder zag de Buzzraw E1000 ebike al het levenslicht en nu houden ze de belangstelling voor hun bikes vast met de Buzzraw X serie. Even voorstellen dus: Buzzraw X Pedal, Buzzraw X250 en Buzzraw X750.

E-Bike Buzzraw X Pedal

Ondanks de identieke basis zijn de afzonderlijke modellen gezegend met unieke features. Zo combineert de Buzzraw X Pedal dual suspension met fat tires. Dit zou het comfort tijdens het rijden ten goede moeten komen. Je zou bij wijze van spreken net zo lekker kunnen fietsen op een geasfalteerde weg als op een woest zandpad. Deze Buzzraw variatie laat je daarnaast ook kiezen tussen een achterwielmotor of een middenmotor. Net wat je wilt dus.

Buzzraw X250 elektrische fiets

De E-bike Buzzraw X250 is net even anders. Naast de ondersteuning tot 25 kilometer per uur is de accu van deze elektrische fiets ook goed voor een bereik van maar liefst 45 kilometer inclusief ondersteuning. Ook hier treffen we de fat tires aan. Mocht je ondanks het grote bereik, de accu weer moeten opladen, dan is deze na vijf uur weer geheel klaar voor een nieuw avontuur. De batterij kun je eenvoudig loskoppelen waardoor je deze ook binnenshuis kunt opladen. De Buzzraw X250 kent drie verschillende configuratie mogelijkheden om de snelheid in te stellen. Ook hier heb je de keuze tussen een achterwielmotor of een middenmotor.

Buzzraw X750

De Buzzraw X750 is een ware krachtpatser en geeft zelfs de meest verwende fietser alles wat nodig is voor een ongestoord fietsavontuur. Dit model biedt ondersteuning tot een snelheid van maar liefst 45 kilometer per uur. Leuk om zo hard te kunnen gaan, maar het valt dan wel meteen onder de speed pedelecs. Je hebt dus een certificaat en een verzekering nodig. Ook hier ontbreken de fat tires voor een optimale wegligging niet. De 48 volt lithium-ion batterij zorgt voor de power en is binnen vijf uur weer volledig opgeladen. Net als de X250 is de X750 voorzien van een display zodat je onderweg een perfect idee hebt van de snelheid en de afgelegde afstand.

Prijzen en beschikbaarheid

De elektrische fietsen van Coast Cycles zijn momenteel alleen als pre-order verkrijgbaar. Het instapmodel, de Buzzraw Pedal, is helemaal van jou voor 1.583 euro. De X250 gaat 2.831 euro kosten en de meest luxe versie, de X750 heeft een prijskaartje van 3.272 euro.

Ook interessant

Leave a Comment