Ampler: de stijlvolste e-bike op ’t moment

by CasaPantalones

Als je aan een elektrische fiets denkt, komt al snel het beeld bovendrijven van een redelijk log uitziende tweewieler waarbij de onwetende consument snel aan beeldvorming doet. Zo zou een e-bike vooral bedoeld zijn voor luie mensen of oudere mensen. Dat een dergelijk beeld al lang achterhaald is, laat de nieuwe elektrische fiets van Ampler zien. En ja, het is inderdaad een e-bike, compleet met accu, alleen ze hebben hem wel netjes weggestopt.

De elektrische fiets die niet op een e-bike lijkt

In de eerste instantie ben je geneigd om te denken dat het een traditionele fiets is. Laat je echter niets wijsmaken. Deze e-bike heeft alles wat je mag verwachten als veeleisende fietser. Zo is de Ampler verkrijgbaar in drie spannende uitvoeringen: als sportieve city-bike, als toerfiets en als sportieve mountainbike. In alle gevallen is het bereik voldoende, namelijk zo’n 70 kilometer. De accu laadt snel op, met een uurtje laadtijd heb je al een bereik van 33 kilometer. Een volledige lading duurt circa 2.5 uur.

Ampler elektrische fiets

Soepel, intuïtief en veilig

De Ampler elektrische fiets geeft je volledige controle. De koppelsensor van de fiets meet constant hoe hard je fietst en berekent het ondersteuningsniveau voor de elektromotor. De motor biedt op een efficiënte manier hulp, hoe harder je trapt op de pedalen, hoe minder ondersteuning de motor levert. Hierdoor hebt je altijd de controle over de fiets en blijft de veiligheid gewaarborgd.

Ampler elektrische fiets

Net een gewone fiets

In tegenstelling tot veel e-bikes, lijkt de Ampler nog het meest op de traditionele fiets. De accu is namelijk netjes verwerkt in het frame. Zo heb je er tijdens het fietsen geen last van en is de kans beschadigingen minimaal.

De Ampler elektrische fiets is bijna volledig vervaardigd uit lichte materialen. Handig, want een Ampler e-bike is in het gunstigste geval slechts 14 kilo en doet het daarmee niet onder voor de doorsnee stadsfiets. Aan het gewicht merk je dus niet dat je op een e-bike fietst.

Ook interessant

Leave a Comment