Zeldzame Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinette onder de hamer

by CasaPantalones

De Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta. Een hele mond vol, maar absoluut de moeite waard om helemaal uit te spreken. Sterker nog: een auto van deze klasse dwingt dat af. Deze bijzondere bolide is een lust voor het oog en binnenkort gaat een prachtig exemplaar geveild worden. Autoliefhebbers kijken allemaal in grote spanning toe. De opbrengst wordt namelijk geschat op een bizar bedrag van minimaal, ja minimaal, 16 miljoen euro!

Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta

Dat er autoliefhebbers zo een absurd bedrag over hebben voor ”slechts” een auto is niet voor niks. Het gaat in dit geval om een uiterst zeldzaam exemplaar, waar er in totaal vijf stuks van zijn gemaakt. Ben je de toekomstige eigenaar van deze auto kun je dus met recht pronken! Ondanks dat Alfa in de loop der tijd meerdere modellen op de markt heeft gebracht blijft de Alfa 8C 2900B Touring Berlinetta het meest tot de verbeelding spreken. De auto staat behalve haar prachtige looks bekent als uitermate betrouwbaar.

Bizar rendement

De auto die binnenkort onder de hamer gaat heeft in het verleden zowaar een Nederlandse eigenaar gehad. Hopelijk zal de desbetreffende persoon nooit iets te horen krijgen van de veiling. Het verhaal doet namelijk de ronde dat een Fransman de auto in 1976 heeft gekocht voor, hou je vast. 3750 Engelse Ponden. Een bizar rendement, ondanks dat er inmiddels meer dan 40 jaar over heen is gegaan.

De Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta is nog altijd in optimale conditie, zoals op de foto te zien is. 8 februari is het zover en dan zal deze klassieker officieel geveild kan worden door veilinghuis Artcurial Motorcars. Wee keep you posted!

Ook interessant

Leave a Comment